Noi restricţii de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă participanţii la trafic că a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea 1, nr. 93/06.02.2014 Ordinul Ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine şi al Ministrului Afacerilor Interne cu nr. 481/2013 – 8/2014 pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1777/2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală.

Sectoarele de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) restricţionate din punct de vedere al circulaţiei vehiculelor rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transporturilor de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală, le poți afla de AICI.

Precizăm că prin promovarea acestui Ordin se are în vedere actualizarea sectoarelor de drum restricţionate, urmare analizelor de trafic şi dării în folosinţă a unor noi sectoare de autostrăzi şi variante ocolitoare ale localităţilor, care constituie variante la unele sectoare de drumuri naţionale, fluidizarea traficului prin instituirea diferenţiată a restricţiilor, pe sensuri de mers şi pe intervale orare, precum şi actualizarea categoriilor de transporturi exceptate de la aplicarea restricţiilor de circulaţie.
Reamintim că potrivit prevederilor Ordinului Ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine nr. 485/2013 privind introducerea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul naţional DN1 (E60), sectorul Bucureşti – Ploieşti – Braşov, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane este interzisă pe drumul naţional DN1 (E60), astfel:

 

 

 

 

 

 

 

Principalele rute ocolitoare, recomandate pentru vehiculele care au masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, sunt:
 DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;
 A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov;
 DN7: Bucureşti – intersecţie (DN7 – DN71); DN71: intersecţie (DN7 – DN71) – Târgovişte; DN72A: Târgovişte – Stoeneşti – intersecţie (DN72A – DN73); DN73: intersecţie (DN72A – DN73) – Râşnov – Braşov.

 Precizăm că ruta ocolitoare DN7: Bucureşti – intersecţie (DN7 – DN71); DN71: intersecţie (DN7 – DN71) – Târgovişte; DN72A: Târgovişte – Stoeneşti – intersecţie (DN72A – DN73); DN73: intersecţie (DN72A – DN73) – Râşnov – Braşov este recomandată pentru vehiculele cu masa totală mai mică de 16 tone, având în vedere restricţia temporară de circulaţie instituită pe DN 73, km 78+910, Pod Dâmbovicioara, judeţul Argeş.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.