Noi televiziuni în stil american pentru publicul conservator din Marea Britanie

GB News, un ambiţios proiect finanţat de gigantul Discovery, va începe să emită în săptămânile următoare cu obiectivul de a combate „ordinea stabilită” de posturile tradiţionale, explică fostul jurnalist al BBC, Andrew Neil, care promovează noul post, relatează agenţia EFE.

Ziarişti şi comentatori cred tot mai mult că viziunile lor liberale stângiste trebuie să fie împărtăşite de toţi oamenii înţelepţi din această ţară. Dar mulţi dintre aceşti oameni înţelepţi s-au săturat. Se simt abandonaţi şi fără voce”, a scris Andrew Neil în „Daily Express”, una dintre publicaţiile britanice apropiate partidului UKIP, care a susţinut ieşirea Marii Britanii din UE.

În acest timp, magnatul american Rupert Murdoch, creatorul imperiului mediatic din care face parte Fox News, pregăteşte lansarea postului News UK TV, care va fi condus de un fost director al postului american, David Rhodes.

Publicul ţintă al celor două noi posturi va fi cel cu opinii conservatoare, care caută o alternativă în faţa presei mainstream cu orientare predominant progresistă.

Un sondaj efectuat de compania YouGov şi publicat în anul 2020 a încercat să testeze apetitul britanicilor faţă de o versiune europeană a postului Fox News, simpatizat de fostul preşedinte american Donald Trump.

Rezultatul a arătat că 24% dintre persoanele chestionate au apreciat că un astfel de post ar fi o idee bună, 34% au manifestat o părere contrară, iar 42% s-au arătat indecişi.

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.