Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Notificarea.ro  simplifica  procedura de recuperare a creanţelor 

Publicat: marți, 05 martie 2019

 

Dezvoltat de o echipă de specialişti IT din judeţul Cluj, Notificarea.ro se adresează companiilor de orice dimensiuni şi vizează, cu precădere IMM-urilor care nu au departamente juridice proprii şi nu pot gestiona intern activitatea de recuperare de creanţe.

 

Serviciul Notificarea.ro a fost dezvoltat în urma unei investiţii de 150.000 euro în dezvoltarea platformei şi în expertiză juridică.

 

Lansarea acestui serviciu are loc în contextul în care, la nivel naţional, conformarea voluntară la plata s-a redus semnificativ. Astfel, 45% dintre companiile din România au datorii către alte companii, potrivit unei sondaj realizat pe platforma iVOX, la solicitarea Notificarea.ro, în luna februarie. Indisciplina contractuală este în creştere, în ultimii ani, ca urmare a dezechilibrelor macroeconomice şi a lipsei de predictibilitate la nivelul mediului de afaceri.

 

Serviciul Notificarea.ro facilitează companiilor somarea debitorilor în vederea conformării la plată, scutind întreprinzătorii de:

 

drumuri la Poştă,

trimiterea de notificări şi apelând la serviciile poştale/curierat,

înregistrare recipiselor, care atestă comunicarea cu debitorul, servicii de arhivare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, înainte de a acţiona în instanţă clienţii rau-platnici, aceştia trebuie notificaţi oficial în legătură cu debitele restante. Prin utilizarea serviciului Notificarea.ro, companiile pot face acest lucru în câteva minute, beneficiind de costuri semnificativ mai mici.

„Reducerea de costuri este de 60% faţă de cele angajate tradiţional cu societăţile de avocatură sau de debit collection. De asemenea, Notificarea.ro le oferă companiilor posibilitatea de a rezolva rapid o problemă stringenta şi cu impact în activitatea firmei, cum este cea a recuperării datoriilor, crescând gradul de autonomie al acestora, grăbind procesul şi simplificând toate aceste demersuri”, spune Ana Maria Morar, Project Manager Notificarea.ro.

 

Serviciul oferit de Notificarea.ro oferă două căi de comunicare: prin poştă electronică, cu raport electronic care atestă transmiterea şi recepţia mesajului electronic, şi prin serviciile poştale sau de curierat, în scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi valoare declarată. Documentele care atestă comunicarea notificării către debitor sunt automat introduse în dosarul electronic al notificării comunicate, odată ce recipisele sunt returnate de serviciile poştale.

 

Costul notificării transmise prin poştă electronică via Notificarea.ro este de 5 lei atunci când companiile optează pentru pachetul de 10 notificări, în timp ce o notificare transmisă prin serviciile poştale sau de curierat, apelând la acelaşi serviciu, în scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi valoare declarată costă 30 de lei, la achiziţia pachetului de 10 notificări. Costul pentru generare/expediere individuală este de 9 lei, pentru notificarea transmisă prin poştă electronică, şi 39 de lei, pentru cea transmisă prin servicii poştale sau de curierat.

 

„Notificarea de plată generată şi transmisă prin utilizarea serviciului nostru pune în întârziere debitorii, potrivit legislaţiei în vigoare. În cazul puţin probabil al neconformarii la plată, clienţii noştri pot declanşa, în baza notificării transmise şi a documentelor care atestă comunicarea cu debitorul, procedura judiciară pentru recuperarea debitului prin executor judecătoresc”, mai spune Ana Maria Morar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108948

Publicat de la data mart. 5 2019. Categorii ACTUALITATE, DE REȚINUT, ECONOMIC, EVENIMENT, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 22:32
 

N
Noros
24°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.053 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team