Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Noua obsesie a britanicilor: Imigranţii, "răspândaci" de TBC!

Publicat: miercuri, 29 ianuarie 2014

Isteria declanşată în mass media britanică de temerile autorităţilor că ţara va fi invadată de hoarde de români în căutare de lucru după deschiderea pieţei muncii, la 1 ianuarie 2014, a clacat în faţa realităţii. Unicul român debarcat pe aeroportul londonez Heathrow în ziua fatidică nu a fost urmat în săptămânile care au trecut decât de vreo alţi 20 de compatrioţi.
În faţa acestei evidenţe premierul David Cameron a fost silit să recunoască faptul că temerile exprimate au fost exagerate refuzând, însă din jenă, să ofere ziariştilor cifra reală. Oricum, în preocupările guvernului de la Londra continuă să ocupe un loc important măsurile de descurajare a imigraţiei româno-bulagre. Printre acestea se numără intenţia de a nu se mai acorda locuinţe celor fără un angajament ferm de muncă şi de a fi excluşi din programele de asistenţă socială.
Una dintre acţiunile care au în vedere hărţuirea imigranţilor este supunerea acestora unor examene de depistare a TBC-ului, pornind de la prezumţia că România este o ţară cu incidenţă mare a acestei maladii. Tuturor românilor le-au fost expediate somaţii de a se prezenta la instituţii medicale pentru efectuarea testelor de identificare a tubeculozei latente.
Românii vor fi supuşi testului Mantoux care depistează această maladie. Testul este gratuit, însă cei care îl vor face vor trebui să se prezinte la anumite clinici, la un anumit interval ceea ce implică timp de deplasare şi de aşteptare în condiţile în care autorităţile nu motivează absenţa de la locul de muncă sau de la cursuri (toţi elevii români de la şcoli britanice au primit asfel de somaţii spre deosebire de colegii provenind din alte ţări europene, lucru care îi expune unei forme de discriminare).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22740

Publicat de la data ian. 29 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 ianuarie 2020, 0:21
 

ESE
Senin
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 17:08
Prognoza 21 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
4°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.158 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team