Noul sediu social al Apple va semăna cu o navă spaţială şi va costa 5 miliarde de dolari

Noul sediu social al Apple va semăna cu o navă spaţială şi va costa 5 miliarde de dolari. A fost una din ultimele dorinţe ale lui Steve Jobs, care a aprobat proiectul noului sediu, ce va fi construit la Cupertino (California), scrie Sudinfo.be.

Situl, pe măsura întinderii mărcii mărului, va avea aproape 60 ha. Concepţia arhitecturală a campusului va semăna cu un inel imens în interiorul căruia se va afla un parc cu mulţi pomi şi verdeaţă. În parcul ce va înconjura clădirea vor fi plantaţi circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite. Clădirea va avea patru etaje de sticlă cu suprafaţa de 260.000 m2, acoperişul cuprinzând panouri solare de 65.000 m2. Steve Jobs spunea că proiectul ‘seamănă puţin cu o imensă navă spaţială’.

Proiectul Apple ar urma să se încheie în 2015-2016, să coste circa 5 miliarde de dolari, iar în interiorul lui ar putea încăpea 12.000 de persoane, dintre care 3.000 ar putea lua loc simultan într-o cafenea. Tot Steve Jobs spunea că va fi ‘cel mai bun imobil de birouri din toată lumea’.

Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.