Nu cumva Tudorel Toader aşteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiţiei din România?

Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziţia de procuror-şef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidaţi care şi-au manifestat dorinţa de a ocupa această poziţie Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Îi solicităm ministrului Justiţiei să dea explicaţii publice şi să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaţilor. Este greu de înţeles cum niciunul dintre candidaţi nu a întrunit condiţiile pentru a fi desemnat pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Partidul Naţional Liberal a cerut ca toţi candidaţii care îndeplinesc criteriile legale să fie înaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selecţie să aparţină organismului care este garantul independenţei justiţiei, conform Constituţiei. Rolul ministrului Justiţiei trebuia să fie acela de a propune Preşedintelui României spre numire în funcţie a acelui candidat care ar fi obţinut avizul favorabil al CSM.

Propunerea PNL este în acord cu solicitările Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constituţionale şi cu Legea privind statul judecătorilor şi procurorilor.

Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader aşteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiţiei din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae sau Florin Iordache, şi aplicarea principiului sovietic potrivit căruia „reluăm procedura până iese cum vrem noi”.

Departamentul de Comunicare al PNL

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.