Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

O ALTFEL DE POVESTE- BIBLIOTECARA DE ANNE DUGUËL

Publicat: marți, 11 iulie 2017

Anne Duguël, alias Gudule, s-a născut la Bruxelles, în anul 1945. După studii în domeniul artelor decorative în Belgia, a petrecut cinci ani ca jurnalistă în Orientul Mijlociu. Ulterior, a colaborat în Franța la mai multe publicații și a lucrat la radio, moderand emisiune despre banda desenată. Astăzi, scrie pentru adulți și tineri. Romanele sale au un succes imens și au fost încununate deseori cu premii.

Bibliotecara

O femeie frumoasă, inteligentă, creativă dar pe care anii începeau să o răpună, își scria memoriile. Un băiat chipeș, prea puțin interesat de literatură și gramatică, un visător cum altul nu-i, creativ de altfel și un foarte bun povestitor. Ea scria în fiecare seară până târziu în noapte, el o privea. Tot el, o iubea și o visa, pe ea o interesa cu totul altceva. Ea era pasionată de cărți și de tot ceea ce ținea de lectură, el…nici pe departe. Atunci când în sfârșit s-au cunoscut, au pornit într-o aventură de zile mari în căutarea cărții fermecate. Această carte fermecată o ajută pe ea să revină la viață iar pe el să învețe să scrie corect. Împreună cu câțiva prieteni răscoliră mai multe poveşti pentru a-şi da seama care dintre ele era cea fermecată.  Așa cum mie îmi place să scriu, atunci când m-am apucat să ,, gândesc” primul meu roman de dragoste, ,, Dragoste cu năbădăi”, am ales o carte cu pagini albe pe care am umplut-o cu o poveste de dragoste, parcă desprinsă din realitate. Cartea aceea a fost pentru mine ,, cartea fermecată”.

Gândind logic, personajul principal,  Ida, a realizat că nu avea nevoie de nici o poveste pentru a se inspira și pentru a scrie altceva decât propriile memorii, i-a căzut în mâini  chiar o carte goală, cu pagini albe pe care Guillaume începu să scrie povestea lor.

Scrisă corect și cu extrem de multă creativitate, Ida reveni la normal, era tânără și frumoasă, iar Guillaume deveni un băiat conștiincios și trăiră împreună fericiți și împliniți. Tot cu ajutorul gândului și mai ales al creativității, prietenul său cel mai bun, Doudou își crease la rândul său un fel de Ida pe care o numi simplu, Adi.

Cartea această nu poate fi înțeleasă de toată lumea, este o poveste specială pentru visători, oameni cu creativitate și mai ales pentru cei care știu să aprecieze literatura. V-o recomand cu drag!

Sursa : alexandrachira.wordpress.ro

Sursa foto : imagini google

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83084

Publicat de la data iul. 11 2017. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

3 iunie 2020, 12:48
 

VSV
Predominant însorit
19°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 9
Răsarit: 5:33
Apus: 20:55
Prognoza 4 iunie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu precipitaţii
25°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SV
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 02-06-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 […]

Loto

Horoscop

  • 300.497 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team