„O călătorie prin univers” – program de educaţie non-formală pe raza Sectorului 6

La iniţiativa Primăriei Sector 6, începând cu data de 25 iunie 2013, se derulează proiectul „Tabere de cartier”, destinat copiilor şi adolescenţilor din comunitate.

Sub denumirea O călătorie prin univers”, programul este implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în scopul prevenirii comportamentelor deviante la copiii de vârstă şcolară, care nu pot fi supravegheaţi în familie.

Sub îndrumarea unui personal calificat, copiii se vor juca, vor organiza ateliere creative, ştafete şi alte activităţi ludice într-un spaţiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară.

Prima tabără se va desfăşura în perioada 25 iunie – 05 iulie 2013, între orele 09:30-15:30, la sediul Fundaţiei Filantropice Metropolis, acolo unde cei 50 de participanţi vor avea ocazia să se distreze şi să înveţe lucururi noi.

În săptămânile următoare, tabăra de cartier se va muta în incinta altor şcoli de pe raza Sectorului 6, peste 200 de copii din comunitate urmând a fi integraţi, treptat, în acest program.

Proiectul Tabere de cartier” a fost iniţiat în urmă cu trei ani cu ajutorul grupului de voluntari Scout din Franţa, primind aprecieri pozitive atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.