O IUBIRE CA-N POVEȘTI

Cum vi se pare expresia, ,,Dragostea trece și prin stomac?”

Deși mulți dintre noi avem tendința de a ne construi o relație pe baza stării financiare, iată că sunt și excepții, dovada clară este autoarea a trei cărți, Corinne Hofmann.

Câți dintre voi ar fi atât de curajoși încât să-și părăsească țara, cultura, familia și prietenii pentru o dragoste mare ? Ați fi dispuși să vă schimbați cu totul tradițiile și obiceiurile dar si modul de a trăi pentru a fi în brațele bărbatului sau a femeii de care v-ați îndrăgostit? Cum ar fi să muriți de foame și de sete dar să aveți certitudinea că cel sau cea care vă ține în brațe vă iubește cu adevărat?!

Cuvintele mele sunt prea puține pentru a demonstra curajul și voința acestei femei… am savurat fiecare cuvânt din cărțile scrise de ea, aseară, cand am terminat de citit ultima carte am simțit că o parte din inima mea se rupe, căci trăiam prin povestea ei si ma simțeam,,acolo”.

,,Îndrăgostită de un masai” este prima carte scrisă de Corinne Hofmann și prezintă povestea ei de viață alături de bărbatul vieții ei, un bărbat dintr-un trib. După această carte s-a făcut și un film care poartă același nume. Deși cartea a fost scrisă pentru ca fetița ei sa isi cunoască mai bine originile si sa conștientizeze prin cate a trecut mama sa, a fost in cele din urmă publicată si citită de o mulțime de oameni. A avut un succes enorm și este un bestseller internațional tradus în 23 de limbi.

,,Adio, Africa!” prezintă o revenire a personajului principal, înapoi în Elveția acolo unde își are originile. Viața alaturi de fetița ei, cum a fost primită cartea de către public, aventurile pe care le-a trăit, bărbații cu care a avut câteva relații dar care au eșuat…

În sfârșit a apărut și a treia carte, ,,Revedere în Barsaloi” care te ține pur si simplu cu sufletul la gură deoarece are o încărcătură emoțională extrem de puternică. Corinne își revede familia africană după paisprezece ani si constată că împrejurimile s-au schimbat dar oamenii au rămas la fel, buni, darnici si protectori. În această a treia carte se vorbeste foarte mult si despre filmul care urmează să apară si care prezintă întreaga viață a lui Corinne pe plaiurile africane si dragostea pe care o trăiește alaturi de iubitul ei,Lketinga.

Cred că aceste trei cărți sunt o sursă de inspirație și o ,,fântână” nesecată de amintiri si sentimente amestecate. Am ras si am plâns, am fost speriată si am avut momente de liniște profundă datorită acestei autoare. Deși nu avea experiență în arta scrisului frumos, iată că ceea ce a contat cu adevărat a fost faptul că a stiut sa transmită tot ceea ce a simtit in momentele pe care le-a trăit. Vă recomand aceste cărți pentru ca am certitudinea că aveți ce învăța din ele!

Alexandra Chira

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.