O mie de hectare de pădure au fost făcute scrum în Chile

Cel puţin o mie de hectare de pădure au fost făcute scrum în Chile, din cauza incendiilor de vegetaţie provocate de temperaturile extrem de ridicate. Autorităţile au declarat stare de alertă, iar zeci de oameni au fost evacuaţi din calea pârjolului. La fel de cald este şi în Argentina, unde zeci de mii de oameni trăiesc fără curent electric de zile bune, deoarece sistemul energetic nu face faţă consumului de electricitate.

Zeci de echipaje de pompieri se luptă de zile întregi cu flăcările care pârjolesc pădurile din preajma oraşului Valparaiso, cel de-al treilea ca mărime din Chile. Autorităţile au arestat deja cinci oameni, bănuiţi că au provocat incendiile de vegetaţie. Meteorologii spun însă că de vină este canicula din regiune.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor. Unii au încercat să-şi salveze lucurile din case, iar alţii au pierdut tot ce aveau din cauza focului.

Este vreme toridă şi în Argentina, unde oamenii din multe regiuni trăiesc de câteva zile fără curent electric. Din cauza valului de căldură înăbuşitor, consumul de energie pentru ventilatoare şi aparatele de aer condiţionat a fost uriaş şi a provocat pene de curent. Zeci de oameni au ajuns la spital din cauza caniculei. Localnicii acuză autorităţile de indiferenţă.

Statul argentinian a promis despăgubiri pentru cei afectaţi, dar argentinienii s-au săturat de vorbe şi cer repararea cât mai rapidă a reţelei de energie electrică. Argentina se confruntă ce cele mai ridicate temperaturi din ultimele patru decenii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.