Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

O NOUĂ ÎNŞELĂCIUNE POLITICĂ BĂSISTĂ PE BANI PUBLICI MIŞCAREA POPULARĂ

Publicat: joi, 04 aprilie 2013

În ziua de 25 martie 2013 (după încheierea Convenţiei PDL), la ordinul domnului Băsescu, şeful Cancelariei administraţiei Prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a anunţat iniţiativa creării organizaţiei „Mişcarea Populară”, sub falsa denumire de fundaţie.
O nouă înşelăciune politică băsistă pentru derutarea cetăţenilor. Dar pe bani publici, pe banii noştri, ai plătitorilor de impozite la buget. Să ne explicăm.
Aflăm că domnului Cristian Diaconescu i s-au alăturat imediat consilierii Sebastian Lăzăroiu, Bogdan Oprea, Daniel Funeriu şi alţii. Consilierii prezidenţiali plătiţi cu bani grei din buget (ca să se ocupe de treburile ţării) înfiinţează o
organizaţie politică, definită de ei de „centru-dreapta”, adresată clasei mijlocii (nu se amestecă cu „pălmaşii”).
Aceşti consilieri prezidenţiali, cu statut de funcţionari publici (având în vedere poziţia de neutralitate a Președinţiei definită astfel de Constituţie) nu ar trebui să se ocupe de înfiinţarea de organizaţii politice partizane, ci de treburile ţării, deoarece sunt plătiţi din bani publici.
În consecinţă, noi,cei din societatea civilă, cerem ca Poliţia, Curtea de Conturi, Procuratura Generală, DNA şi ANI să declanşeze de urgenţă o investigaţie, cu tema:
de ce funcţionarii plătiţi din bani publici se ocupă de o organizaţie politică partizană (unde apar incompatibilităţi şi conflicte de interese); câţi bani publici se risipesc şi se vor risipi în mod abuziv, ilegal, pe sedii (deja au un sediu la Bucureşti şi altul la Constanţa), salarii pentru personal, propagandă,etc.; care este contribuţia materială a membrilor fondatori de mai sus; rezultatele investigaţiei să fie făcute publice imediat; în continuare să fie supravegheate aceste aspecte de către instituţiil e de control ale statului.
Ni se aminteşte că în aprilie 2012 fiica cea mare – Ioana Băsescu – a depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii „Mişcarea Populară”.
În ziua de 27 martie 2013, la televiziunea B1, domnul Băsescu a recunoscut că acesta este „proiectul” domniei sale şi că în viitor se poate transforma într-un partid de dreapta.
Vorbele mincinoase ale domnului Cristian Diaconescu de îmbrobodire a celor naivi, potrivit cărora organizaţia s-ar adresa unor oameni „cu cariere profesionale”(spre deosebire de politicieni fondatori), au fost contrazise şi spulberate de domnul Băsescu în ziua de 27 martie 2013 la televiziunea B1; domnia sa a dus ideea până la capăt de transformare a acestei organizaţii politice într-un partid de dreapta.
Aşa ia naştere o nouă mişcare politică băsistă, cu multe minciuni şi înşelăciuni politice. Faptul că în fruntea acestei organizaţii a fost pus ca fondator traseistul poli tic total compromis Cristian Diaconescu (un om de stânga „convins”, care a vrut să fie preşedintele PSD, iar acum se declară de dreapta tot „convins”) limpezeşte apele cu privire la „calitatea” oamenilor care au pus la cale această înşelăciune politică. La început, cu oameni cu salarii mari plătite din bugetul Administraţiei Prezidenţiale. O nouă escrocherie politică iniţiată de Băsescu? O nouă infracţiune?!? Vom vedea.
Călcarea în picioare a prevederilor Constituţiei de către Băsescu şi camarila sa este evidentă şi prin aceasta se constituie un nou dosar pentru a treia suspendare, conform articolul 95 din Constituţie.
Asupra declaraţiilor mincinoase, în care fondatorii se contrazic de la o frază la alta, vom reveni în curând. O certitudine este faptul că în aceste zile se creează un nou instrument politic pentru diversiunile băsiste.

30 martie 2013
Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
Florea Dumitrescu
Gheorghe Stroe
Cristian Apostol

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3966

Publicat de la data apr. 4 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2019, 22:48
 

NE
Predominant senin
24°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
30°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 […]

Loto

Horoscop

  • 215.580 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team