O nouă struțo-cămilă politică: USD

PSD, UNPR și PC au format Alianța electorală Uniunea Social-Democrată, sub sigla căreia vor participa la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Președinții celor trei partide, respectiv Victor Ponta, Gabriel Oprea și Daniel Constantin, au semnat luni protocolul.

„USD este o alianță electorală care își propune fără niciun fel de teamă să câștige primul loc în încrederea electoratului român pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună. Îmi place foarte mult atunci când reușim să fim uniți. Îmi doresc să putem să guvernăm România împreună, să ne prezentăm în PE ca o țară demnă”, a declarat Victor Ponta.

Antonescu, despre USD: Nu este nicio surpriză

USD, uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi, nu este nicio surpriză, a declarat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Că vom merge pe liste separate se ştia demult. Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare. Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi”, a spus Antonescu.

Victor Ponta a afirmat de altfel că i-a spus anterior liderului PNL despre faptul că va fi înfiinţată Uniunea Social-Democrată (USD), astfel că acesta era informat, şi a susţinut că preşedintele liberal nu a fost deranjat de numele alianţei, asemănător cu USL.

Udrea, pe Facebook: Astăzi e ziua oficială în care USL s-a desfiinţat

„Astăzi e ziua oficială în care USL s-a desfiinţat”, a comentat, luni, pe Facebook, Elena Udrea, după semnarea protocolului alianței electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

„Astăzi e ziua oficială în care USL s-a desfiinţat, a scris Udrea.

După alegerile europarlamentare va fi emis şi certificatul dispariţiei, mai scris Udrea.

Până atunci, USD este noul USL, cu acelaşi Dan Voiculescu în rol de dirijor”, a conchis fosta democrat-liberală.

Cazanciuc, Pricopie şi Voinea s-au înscris în PSD

Miniștrii tehnocrați Robert Cazanciuc, Remus Pricopie și Liviu Voinea s-au înscris, luni, în Partidul Social Democrat(PSD).

Ministrul Justiției, ministrul Educației și ministrul delegat pentru Buget făceau deja parte din Guvernul Ponta pe locurile PSD-ului.

Venirea celor trei miniștri în PSD a fost salutată de membrii partidului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.