O treime dintre utilizatorii de Internet se conecteaza folosind dispozitive mobile

Numarul utilizatorilor de internet care acceseaza zilnic internetul, de pe telefon sau tableta, este de 2,93 milioane, adica 33% din totalul de 8,9 milioane de “internauti” din Romania, potrivit unui studiu realizat de agentia de cercetare Genius. Dintre cei care se conecteaza zilnic, folosind dispozitive mobile, majoritatea sunt barbati (53,5%).

De asemenea, mai mult de jumatate din numarul total de utilizatori de internet din Romania, respectiv 5,3 mil. de romani, se conecteaza la internet cel putin o data pe luna folosind telefonul mobil sau tableta. Dintre acestia, 34,5% sunt tineri cu varste intre 18 si 34 de ani.

Datele au fost citate intr-un comunicat al companiei Opel care anunta ca noul model Insignia vine dotat cu functii ce integreaza cele mai recente cerinte tehnologice si aduce un sistem infotaintment ce integreaza smartphone-ul sau tableta, duplicand din continutul si utilitatea acestora.

Astfel, „Opel propune sistemul infotaiment IntelliLink, ce permite utilizatorului unui smartphone sa pastreze in permanenta accesul la ceea ce conteaza: muzica din telefon, filmele stocate, fotografiile realizate, datele de contact ale celor cu care comunica si posibilitatea de a-i apela rapid si fara riscuri in trafic. Accesul la internet completeaza aceste functii, facand practic din terminalul mobil un punct extins de comunicare.”, potrivit comunicatului de presa.

Opel ar putea schimba si conceptul de shopping online, acesta putand fi efectuat la volan, direct din trafic.

Sursa: NoCash.info.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.