Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Oamenii de știință au creat un nou ”test al iubirii”

Publicat: vineri, 27 decembrie 2013

Oamenii de știință au creat un nou ”test al iubirii” care ar indica succesul sau insuccesul unei relații, relatează BBC News.

Potrivit cercetătorilor, o reacţie a subconştientului la prezentarea unei imagini cu partenerul de viaţă poate fi considerată un factor ce prezice succesul unei căsnicii.

Astfel, soții care au o reacţie intestinală negativă în acel moment prezintă un risc mai mare de a fi nefericiţi în căsnicie după câţiva ani.

Coordonatorul studiului, ce a fost publicat în revista Science, James McNulty, profesor la Florida State University, spune că noul test identifică adevăratele sentimente pe care tinerii căsătoriţi le au unul faţă de celălalt, contrazicând uneori ceea ce aceştia spun altor persoane sau faptele pe care sunt dispuşi să le recunoască faţă de ei înşişi.

Echipa condusă de profesorul James McNulty a intervievat 135 de cupluri de tineri căsătoriţi imediat după nuntă.

Cercetătorii i-au invitat pe participanţi să îşi evalueze mariajul în funcţie de o serie de adjective pozitive şi negative, precum „bun”, „rău”, „satisfăcător” şi „nesatisfăcător”.

Apoi, ei au măsurat reacţia intestinală a fiecăruia folosind „testul iubirii”.

Testul include prezentarea unei fotografii a partenerilor de viaţă timp de o treime de secundă. Partenerii trebuiau să răspundă foarte repede, prin cuvinte cu conotaţie pozitivă sau negativă, precum „grozav”, „minunat”, „oribil” şi „înspăimântător”.

Conform cercetătorilor, răspunsurile conştiente ale tinerilor căsătoriţi, referitoare la căsnicia lor, erau în totalitate pozitive.

„Fiecare vrea să creadă că are o relaţie bună, iar oamenii pot să se convingă pe ei înşişi de acest lucru – însă aceste reacţii intestinale reprezintă un indicator mult mai bun al felului în care oamenii se simt cu adevărat în relaţiile lor maritale”, a spus autorul studiului.

Testul, potrivit autorilor săi, măsoară prezenţa sau absenţa emoţiilor negative.

„Oamenii pot să iubească şi să aibă emoţii negative în acelaşi timp, iar acest test le vizează probabil pe amândouă”, a spus profesorul McNulty.

Cu toate acestea, cercetătorii americani spun că studiul lor nu este suficient de dezvoltat şi de complex pentru a putea fi oferit persoanelor logodite înainte ca acestea să se căsătorească.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20641

Publicat de la data dec. 27 2013. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:36
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.563 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team