Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Oamenii de ştiinţă avertizează: Antibioticele, fără efect în multe cazuri de infecție cu E.coli la copii

Publicat: vineri, 02 februarie 2018

Nivelul de rezistenţă la antibiotice în cazurile de infecţii cu Escherichia coli (E. coli) la copii este ridicat şi se manifestă contra multor medicamente prescrise în mod obişnuit, reacţie ce poate determina ineficienţa acestora, au avertizat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, citaţi vineri de Press Association.

Un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Bristol şi Imperial College London a descoperit că rezistenţa bacteriană poate persista până la trei luni după administrarea de antibiotice la copii.

Rezistenţa la antibiotice reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la nivel global în medicina modernă. Potrivit estimărilor, până în anul 2050 zece milioane de vieţi se vor afla în situaţii de risc ca urmare a infecţiilor rezistente la antibiotice.

Copiii din toată lumea sunt consumatori frecvenţi de antibiotice, iar autorii studiului au notat că aceste concluzii trase de ei sugerează că medicii generalişti ar trebui să analizeze cu atenţie necesitatea prescrierii lor.

Utilizarea sistematică a demonstrat o creştere a probabilităţii de rezistenţă la antibiotice în cazurile de infecţii de tract urinar (ITU) la adulţi, însă cercetătorii au notat că în ceea ce priveşte copiii deocamdată se cunosc puţine informaţii despre prevalenţa rezistenţei bacteriene sau a factorilor de risc de importanţă în cazul acestui grup.

Cercetătorii şi-au axat studiul asupra copiilor cu vârste sub cinci ani, investigând prevalenţa rezistenţei la antibiotice în cazurile de ITU cu E. coli, bacterie despre care au notat că este responsabilă de peste 80% din totalul cazurilor de infecţii de tract urinar. De asemenea, oamenii de ştiinţă au evaluat factorii de risc asociaţi cu ITU şi cu E. coli rezistente, inclusiv expunerea anterioară la antibiotice.

S-a descoperit astfel o prevalenţă a rezistenţei la antibiotice în cazurile de ITU cu E. coli contra mai multor antibiotice prescrise în mod uzual, printre acestea numărându-se amoxicilina, trimetoprim şi amoxicilină/acid clavulanicco (co-amoxiclav).

Aproape o treime dintre toate E. coli erau multidrog rezistente (rezistenţă la trei sau mai multe grupuri de antibiotice).

S-a observat, de asemenea, o asociere între expunerea la antibiotice în perioada de trei luni şi un risc mai mare de ITU cu E. coli rezistente.

Cercetarea, publicată în Journal of Antimicrobial Chemotherapy, a implicat analiza secundară a informaţiilor prelevate de la 824 de copii cu vârste sub cinci ani care au fost iniţial recrutaţi ca subiecţi pentru studiul „Diagnosticarea infecţiei de tract urinar la copii mici” (Diagnosis of Urinary Tract infection in Young children – DUTY) având ca scop îmbunătăţirea stabilirii diagnosticului în ITU la copii.

”Studiul nostru demonstrează că rezistenţa la antibiotice a acestei bacterii comune la copii este mare, mai ales dacă în perioada anterioară au fost prescrise antibiotice”, a explicat Ashley Bryce, cercetător-şef asociat în cadrul Centrului pentru studiul primului ajutor din cadrul Universităţii Bristol, autoare principală a lucrării.

”Expunerea frecventă la antibiotice poate perturba echilibrul bacterian normal din tractul urinar şi intestine, fapt ce poate duce la creşterea riscului de infecţii bacteriene. Ca atare, medicii generalişti ar trebui să ia în calcul impactul şi necesitatea tratamentului cu antibiotice înainte de a îl prescrie”, a adăugat aceasta.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90824

Publicat de la data feb. 2 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News, SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 septembrie 2019, 17:35
 

V
Noros
22°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:58
Apus: 19:21
Prognoza 19 septembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
19°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

E
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Tulcea: Tulcea, Sarichioi, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi;Județul Tulcea: zona de litoral; Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 - […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 10:45 si 14:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge viteze de […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 10:00 si 14:00 In zona : Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Iaşi: Hârlău, Deleni, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Tătăruși, Valea Seacă, Șipote, Vânători, Ceplenița, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Cristești, Sirețel, Plugari, Coarnele Caprei; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 9 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 09:40 si 14:00 In zona : Județul Alba;Județul Covasna;Județul Braşov;Județul Mureş;Județul Harghita;Județul Sibiu; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului care la rafală vor atinge 55...65 km/h, iar la munte vor depăși 70-80 km/h

Loto

Horoscop

 • 229.382 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team