Obama a promulgat legea bugetului

În urma unui prelungit impas, Obama a promulgat legea bugetului votată de ambele camere ale legislativului SUA, evitând astfel prelungirea crizei financiare care a afectat SUA și a amenințat economia mondială.

Congresul a adoptat o măsură prin care se evită falimentul SUA și se redeschide guvernul federal, dar care oferă doar o rezolvare temporară a crizei, nerezolvând problemele fundamentale ale cheltuielilor și deficitului bugetar, care divid membrii legislativului de la Washington. Prin legea adoptată, se găsesc fonduri pentru guvern până la data de 15 Ianuarie și este ridicat plafonul de credite până la data de 7 Februarie, astfel încât americanii se pot confrunta cu un nou impas guvernamental la începutul anului viitor.

Atât Senatul, controlat de democrați, cât și Camera Reprezentanților, în care republicanii sunt majoritari, au aprobat planul, în Senat acesta fiind adoptat cu 81 de voturi pentru și 18 contra, iar în Cameră – cu 285 pro și 144 împotrivă.

Președintele Obama a promulgat legea înaintea expirării termenului-limită, care era joi, și a apreciat compromisul realizat de Senat.

Miercuri seară, în Camera Reprezentanților, Obama a declarat că aceștia ar putea „începe să ridice acest val de incertitudine și povara care apasă afacerile noastre și poporul american”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.