Ofertele last minute, în topul vacanțelor reduse preferate de români

Cel mai recent studiu cu privire la opţiunile de vacanţe reduse ale turiştilor români realizat de către unul dintre  cei mai importanți jucători de pe piața internă arată că aproximativ 20% dintre turiştii care doresc să îşi petreacă sejurul într-o staţiune de litoral din străinătate îşi aleg pachetul turistic cu doar câteva zile înainte de plecare.

Ofertele last minute sunt preferate de persoanele care au un program flexibil şi au posibilitatea să îşi planifice sejurul în orice moment, fără nici un tip de constrângere. În general, seniorii şi studenţii se numără printre persoanele amatoare de acest tip de vacanţe reduse.

Principalul avantaj al vacanţelor prinse pe ultima sută de metri este legat de preţ, care poate fi mai mic cu până la 45% decât în momentul afişării ofertei iniţiale. De multe ori, preţul poate rivaliza cu o ofertă” early booking”, doar că în ceea ce priveşte oferta” last minute” turistul trebuie să accepte condiţiile de transport şi cazare oferite în acel moment de agenţie. Persoanele care vânează astfel de oferte trebuie să aibă în vedere şi faptul că acestea sunt în număr limitat, iar principiul care se aplică este ”,  a declarat  directorul de comunicare al opratorului de turism.

Când este cel mai potrivit moment pentru a rezervă o vacanţă?

Părerile în legătură cu acest subiect sunt împărţite. Există persoane care vânează vacanţele reduse cu doar câteva zile înainte de data de plecare stabilită, pe când alţii preferă să înceapă căutările cu aproximativ 4 săptămâni înainte. Alegerea perioadei ţine foarte mult de preferinţele grupului. Vacanţele individuale sau în cuplu sunt mult mai flexibile decât cele alături de copii sau de prieteni.

Când găseşti cele mai bune oferte de vacanţe?

Ofertele last minute sunt în număr limitat, iar cererea este foarte mare în perioada verii. Indicat ar fi să rezervi oferta dorită pe loc şi să nu mai aştepţi câteva zile sau poate chiar săptămâni în speranţa ca preţul va mai scădea.

Cum să rezervi vacanţe reduse?

Cea mai bună modalitate de a rezerva o ofertă last minute este online.  În această perioadă, cele mai multe oferte de vacanţe reduse sunt disponibile pentru staţiunile de litoral din Grecia.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.