Oficial al Parlamentului European: Românii care vin în Germania ar trebui să fie amprentaţi

Preşedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, vrea ca imigranţii români să fie amprentaţi.

Acesta susţine că persoanele care vin în Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuie trimise de urgenţă înapoi în ţara de origine.

Amprentarea ar ajuta autorităţile să îi depisteze pe cei care se întorc în Germania după expulzare.

Statisticile Agentiei Federale privind forţa de muncă arată că 0,6% din ajutoarele de şomaj acordate în Germania merg la bulgari şi români.

Replica europarlamentarilor români

Europarlamentarii români devin pe zi ce trece mai activi, remarcă mai mulți analiști, subliniind că apropiatele alegeri au băgat combustibil electoral, iar inițiativele și declarațiile devin tot mai apropiate de ce-și doresc oamenii. La acest capitol poate fi încadrată și declarația liderului PSD în Parlamentul European, Cătălin Ivan, care a remis presei un comunicat prin care ceartă propunerea europarlamentarului Elmar Brok legată de amprentarea străinilor și-i cheamă la luptă pe popularii din PDL, colegi doctrinari cu împricinatul.

Iată ce spune Ivan în comunicatul remis presei: “Este extrem de îngrijorător faptul că, în Europa anului 2014, un membru al Parlamentului European poate scorni asemenea inițiative. Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu, acolo unde aparțin ca mentalitate. Condamn ferm o astfel de inițiativă, care intră în contradicție flagrantă cu valorile europene în care credem cu toții și pe care trebuie să le apărăm cu orice preț.Fac un apel către toți eurodeputații PDL să nu închidă ochii la aceste provocări și să ia cât mai repede atitudine față de colegul lor din PPE, Elmar Brok. Acum este momentul să arate tuturor interesele cui le apără în Parlamentul European: interesele românilor sau interesele lor de grup. În fața unor asemenea inițiative deplasate, mă întreb la ce îi ajută pe români faptul că Băsescu nu ratează nicio ocazie de a participa la întâlnirile PPE”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.