Ofrandele Evei (Eve’s offerings) by Remus CERNAT (11)

EXCLUSIVITATE

 

Care sunt armele seducției ireversibile ale Evei? Cu ce vine Eva într-o relație de iubire de se înfige așa adânc în sărmanul bărbat de nu-și mai revine (în general) niciodată! De sus în jos avem o frunză, o tobă și o lacrimă; asta înseamnă că atunci când e supărată bate toba atât de tare că află tot satul, varsă vestitele lacrimi de crocodil, dramatizează și uneori tragedizează până la leșin! Apoi avem zâmbetul ei inocent, străfulgerător, electrizant, trupul ei unduios de șarpe și mai jos cele 3 argumente devastatoare infailibile: cele 3 Orificii! Cercul mare e gura! … care uneori e prea mare și necontrolată, cercul mic e anusul, care trece prin sabie măcar o dată într-un mariaj, ca simbol al dăruirii totale (da, e împotriva firii dar nouă masculilor alfa tot ne place să ne însemnăm teritoriul…cu orice risc, așa că mai devreme sau mai târziu granițele se deschid)! Iar al treilea cerc în formă de infinit cu terminațiile spiralate e cercul sacru dătător de viață, e iubirea Evei – stranie, întortocheată, uneori imposibilă, dar fără de care bărbatul se sufocă, se înfometează, se însetează și, uneori, intră într-o stare de depresie soră cu Coma! (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

O lacrimă fierbinte de crocodil

Pe chipul ei suferind de copil

Strecurată pe obrazul tău  subtil

Ce ne sensibilizează teribil

Un zâmbet paralizant, ucigător

Cum c-ai fi încă foarte atrăgător

Un trup șerpuitor îmbietor

Care te-aduce-n stare de omor

Trei lacome dar sublime cavități

De diferite mărimi și calități

Și-o dragoste mare, întortocheată

Fragilă, tumultuoasă, dar șireată

Ce-abia așteaptă să te facă tată…

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

 

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, new age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.