Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Oh, Jack! by Remus CERNAT (29)

Publicat: miercuri, 08 mai 2019

EXCLUSIVITATE

O fată frumoasă ca un fruct pârguit, goală și un soclu de cristal pe care e așezat un bob de fasole. La prima mână suspinul fetei ar putea fi generat de simbolul falic din interiorul soclului. Observați că bobul de fasole stă pe un cub de zahăr. Băieții mai obișnuiesc să ducă fetele cu zăhărelul. Aparențele rareori înșeală. Vor spune că sunt obosiți, că au fost stresați în ultima vreme, că au fost și bolnavi când erau mai mici, dar data viitoare  rup. Nu-i așa! Dacă e, e, dacă nu e, nu e! De unde, dacă nu-i?! Nu va fi nici mai mare, nu va dura nici mai mult.

Dar ar fi prea facil, autorul poate mai mult.

Ar putea fi o metaforă pentru o invitație la o viață aventuroasă, de tip Carpe Diem, trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima, viața e prea scurtă ca să n-o trăiești la maxim…și alte bullshit-uri din astea pierzătoare de suflet care atrofiază modestia, blândețea, smerenia și hrănesc mândria, impulsivitatea, teribilismul sub toate formele lui, hedonismul, sodomia, spiritul kamikaze, opiomania, satanismul.

Încă e superficial…

 

Adevărul e întotdeauna mult mai simplu. Simplitatea e condiția strict necesară sublimului, spunea odată plictisit Kant…Văd o femeie înțeleaptă, cu un potențial uriaș, pe care au încercat mulți să o seducă, să o păcălească, dar ea nu-l va lăsa să-i împlânte sămânța decât pe acela care are Dumnezeu, mult Dumnezeu, Dumnezeu Cel Adevărat, Cel în Treime Sfântă slăvit, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt…(e o cruce acolo lângă bobul de fasole care nu se vede în poză, dar ea o vede…și cumpărătorul o va vedea). (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

 

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110301

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 iulie 2020, 4:39
 

NNE
Senin
19°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:42
Apus: 21:00
Prognoza 12 iulie 2020
Zi
 

SV
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Predominant înnourat cu precipitaţii
15°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.824 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team