OmFest, festival dedicat celor 65 de milioane de refugiați din întreaga lume

OmFest promovează și celebrează interculturalitatea în București între 15-20 iunie 2018, prin expozitii, concerte și filme în câteva locații interesante din oraș. Această primă ediție este dedicată refugiaților și migranților, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților, astfel festivalul este cu și despre ei.

Festivalul a început pe 15 iunie la ora 19:00, la MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană), în Cafeneaua de la etajul 4, unde a avut loc vernisajul expoziției “Noi” – un proiect foto-video realizat de fotograful Alex Beldea cu și despre poveștile a 9 persoane cu statut de refugiat și migrant care locuiesc în București și a experimentului “Dincolo de granițe” (realizat de Anca Prodan, Vlad Petri și Ligia Prodan) care pune față în față un refugiat si un non-refugiat, care se privesc în ochi timp de 4 minute, fără să spună nimic.

Seara s-a încheiat cu un concert susținut de Roots Revival (Mohamad Zatari, Mehdi Aminian și Behnam Masouni) care vor canta compoziții de pe albumul Quiter than Silence.

Concertul a fost organizat de UNHCR România.

Pe 17 iunie începând cu ora 19.00 ne mutăm la Club Fabrica, pentru un concert care îi va reuni pe TREES orchestra, Aida și Noi, The seeds of freedom,  Zaher Al Ani, Umberto Echo și copiii din Corul Madrigal Cantus Mundi, trupe cu stiluri diferite și eclectice, dar cu ceva special și unic în comun. Toate band-urile au în componență cel puțin un membru cu statut de refugiat/migrant.

Intre 18 – 20 iunie vom continua la Clubul Țăranului, cu 2 proiecții de film Human (pe 18 iunie) și Strangers in Paradise (pe 19 iunie) și cu evenimentul culinar “Gusturi de peste mări și țări” (pe 20 iunie) care va reuni 6 ambasadori culinari din Siria, Iran, Irak, Yemen, Palestina și România  care vor pregăti pentru degustare câteva rețete tradiționale. În cadrul evenimentului, Mehndi tattoos by Laura ne va face tatuaje temporare cu henna.

Toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare liberă.

Mai multe informatii gasiti aici: https://www.facebook.com/events/581372032236899/

 

 

OmFest este organizat de Asociația ActivRandom

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.