OMS: Bolile pneumococice sunt principala cauza de mortalitate la nivel mondial la copii

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu şi secretarul de Stat Adrian Pana s-au întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, susţinător al Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013.

In urma discutiilor dintre ministrul Sanatatii si Andreea Marin, in calitate de Ambasador al Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013, s-a convenit realizarea unui calendar de actiuni pentru introducerea vaccinului pneumococic, acest demers fiind un prim pas pentru o viitoare colaborare intre MS si Coalitia pentru o Noua Preventie 2013.

Partile au convenit o modalitate concreta de realizare a calendarului, pentru o mai buna constientizare a populatiei in ceea ce priveste beneficiul vaccinarii pneumococice la copii.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile pneumococice reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, dintre bolile care pot fi prevenite.

De aceea, Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe reprezentantii Fundatiei Pretuieste Viata de toata deschiderea si disponibilitatea pentru implicarea in prevenirea bolilor pneumococice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.