Omul care trăieşte ca un hobbit

Un american obişnuit oferă lumii întregi o lecţie de viaţă, dezvăluind cum a renunţat acum 20 de ani la viaţa confortabilă alături de familia lui din Kentucky pentru a locui într-o locuinţă improvizată sub pământ, asemenea caselor hobbiţilor, creaturi ficţionale de mici dimensiuni cu trăsături umane.

Dan Price, bărbatul care a ales în mod voluntar şi conştient să renunţe la un stil de viaţă lipsit de grija confortului, trăieşte acum într-o casă minusculă, ascunsă sub o pajişte de cai din Oregon. Americanul susţine cu tărie că nu a regretat niciodată schimbarea şi că nu s-a gândit să se întoarcă la vechile condiţii de trai.

„Atunci când renunţi la lucruri şi eşti dispus să ai mai puţine, primeşti un dar mult mai mare”, a spus Dan Prince din casa lui minusculă. Acesta a fost fotojurnalist şi mare parte din banii pe care îi câştiga erau cheltuiţi în sânul familiei şi pentru a plăti ipoteca fostei locuinţe.

Iar la vârsta de 33 de ani, în 1974, Price a citit romanul „Payne Hollow” de scriitorul american Harlan Hubbard, în care era descrisă experienţa unui personaj ce întorsese spatele lumii civilizate şi se retrăsese în natură. Atunci fotojurnalistul a decis să-şi schimbe viaţa în funcţie de personajul lui Hubbard.

Sursa: adevarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.