OMV: Descoperire de gaze naturale și condensate în blocul Mehar, Pakistan

OMV, compania internațională integrată din industria de petrol și gaze naturale, anunță descoperirea de gaze naturale și condensate prin sonda de explorare Sofiya-2, în cadrul licenței de explorare Mehar. Prezența hidrocarburilor a fost evidențiată prin operațiuni de foraj și de testare. În timpul testelor, un total de 18 milioane scf/zi (picior cub standard)de gaze la care se adaugă o cantitate suplimentară de 1.550 barili de condensat (4.500 bep/zi brut), au fost eliberați din formațiunea Ranikot.

Sonda de explorare Sofiya-2 se află în licența de explorare Mehar, în provincia Sindh din Pakistan, la aproximativ 10 kilometri nord de câmpul de gaze naturale și condensate Mehar.
OMV Maurice Energy Limited deține o participație de 75% din licența de explorare; parteneri asociați sunt Government Holding Private Limited (GHPL, 5%), Ocean Pakistan Limited (15%), și compania Zaver Petroleum (5%).
Sofiya-2 a testat un total de 18 milioane scf/zi (picior cub standard) de gaze naturale, la care se adaugă o cantitate suplimentară de 1.550 barili de condensat (4.500 bep/zi brut combinat) care au fost eliberați din formațiunea Ranikot printr-un dispozitiv de 48/64 inci. Vor fi necesare activități suplimentare de evaluare, care să confirme dimensiunea descoperirii.
Imediata apropiere a noii descoperiri de câmpul Mehar oferă acesteia posibilitatea de a utiliza centrala de gaze naturale și condensate Mehar pentru operațiuni de procesare. Câmpul Mehar se află în etapa de finalizare din punct de vedere mecanic; începerea producției este așteptată în ultimul trimestru al anului 2013.
Jaap Juijskes, membru al Consiliului de Administrație al OMV, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție: „Suntem foarte încântați de acest rezultat. Ne oferă posibilitatea de a folosi centrala de gaze Mehar pentru procesarea gazelor naturale și condensate obținute prin Sofiya, ceea ce ar trebui să conducă această nouă descoperire către o dezvoltare accelerată și
eficientă din punctul de vedere al costurilor. Totodată, aceasta adaugă valoare achiziției Petronas din 2011, care reprezintă o parte importantă a strategiei noastre de creștere în Pakistan.”
Cu vânzările grupului de 42,65 miliarde de euro și o forță de muncă de aproximativ 29.000 de angajați în 2012, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. În domeniul Explorare și Producție, OMV activează în două țări principale, România și Austria, și deține un portofoliu internațional echilibrat. La sfârșitul anului 2012, OMV deținea rezerve dovedite de petrol și gaze naturale de aproximativ 1,12 miliarde bep și a înregistrat o producție de aproximativ 303.000 bep/zi în 2012. În domeniul Gaze Naturale și Energie, OMV a comercializat aproximativ 437 TWh de gaze naturale în 2012. În Austria, OMV operează o rețea de conducte cu o lungime de 2.000 de km și cu o capacitate
comercială de circa 103 miliarde m3 în 2012. Cu o capacitate comercială de aproximativ 528 TWh, platforma de gaze naturale a OMV, Central European Gas Hub, se numără printre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa Continentală. În domeniul Rafinare și Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane de tone și avea la sfârșitul anului 2012 aproximativ 4.400 de stații de distribuție carburanți în 13 țări, printre care și Turcia.
OMV și-a consolidat poziția prin cumpărarea pachetului de 97% din acțiunile Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial și de retail.
OMV (Pakistan) Exploration GmbH este o subsidiară deținută integral de OMV
Aktiengesellschaft, care a demarat activitățile de explorare din provincia Sindh în anul 1991.
Primele descoperiri semnificative de gaze au avut loc la Miano, în zona Sukkur din estu provinciei Sindh, în 1993, urmate de descoperirile din Sawan din 1997. Descoperiri ulterioare au avut loc în anul 2007, în câmpurile de gaze Latif și Tajjal. În 2011, OMV Maurice Energy Limited a achiziționat Petronas Carigali Pakistan Limited, fapt ce a asigurat accesul la noi câmpuri (Mehar, Rehmat, Saqib) și blocuri de explorare. În prezent, OMV deține participațiuni
în opt blocuri de explorare din Pakistan. În Pakistan, OMV este recunoscută ca o companie responsabilă social, care activează în conformitate cu cele mai înalte standarde etice și de siguranță. Programele de dezvoltare a comunității în zonele în care operează pun accentul pe educație, sănătate și generarea de beneficii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.