One World Romania 10 la final

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania s-a încheiat duminică, 19 martie, la București. Am petrecut o săptămână grozavă în compania spectatorilor care au umplut sălile de cinema și sperăm că suntem cu toții un pic mai curajoși după tratamentul cu filme documentare împotriva fricii. Statisticile oficiale spun că ne-au vizitat anul acesta 11.101 spectatori – o cifră care nu ne lasă să uităm că urmează ediția a 11-a de One World Romania, în 2018.
Dezbaterile între public și invitații festivalului au fost ca de obicei extrem de interesante, unele dintre ele fiind forțate să se încheie doar din cauza proiecției ce urma. Acest lucru ne confirmă încă o dată cât de importantă este comunicarea la nivel social și ne face cu atât mai motivați să continuăm și să dezvoltăm toate proiectele Asociației One World Romania.
Pregătim noi lansări de DVD-uri cu filme din selecțiile anterioare ale Festivalului One World Romania, proiectul educațional One World Romania la Școală merge mai departe și păstrează o legătură strânsă cu liceenii și profesorii lor. La fiecare ediție ne bucurăm să vedem din ce în ce mai mulți tineri în cinema, tineri dornici de informație și de implicare și acest lucru ne face să ne dorim să ajungem cu filmele OWR în cât mai multe licee din București și din restul țării.

Cea de-a treia ediție Kinedok a fost lansată săptămâna trecută, așa că urmăriți îndeaproape și programul proiecțiilor din cadrul său, care ajung în peste 20 de orașe din România. Câteva dintre filmele celei de-a zecea ediții și câteva dintre documentarele prezentate în anii trecuți la One World Romania se regăsesc în 2017 în selecția programului de distribuție alternativă KineDok, despre care puteți citi mai multe detalii aici.

Dacă vreți să retrăiți momente de la festival sau să vedeți cum era prin alte cinematografe cât voi erați la film, am pregătit aici o galerie foto-video cu imaginile noastre preferate din săptămâna 13-19 martie 2017.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.