One World Romania 2013, la final

Cea de-a sasea editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania s-a incheiat duminica. Am prezentat anul acesta 60 de documentare din toate colturile lumii, cele mai multe in premiera in Romania, am dezbatut cu 25 de invitati straini si peste 30 de invitati din tara si ne-am intalnit cu foarte multi dintre prietenii si sustinatorii festivalului si ai filmului documentar.

Este primul an in care am acordat si un premiu – simbolic – filmului Fortress (Pevnost), declarat castigator de cei 5 liceeni din juriul One World Romania. Antonia, Matei, Madalina, Luca si Sandra au inmanat premiul duminica seara lui Lukáš Kokeš, unul dintre cei doi regizori ai documentarului castigator.

Cei 5 jurati au motivat duminica seara decizia lor, spunand ca „filmul castigator are un subiect si un mod de abordare a temei originale, prin care trezeste intrebari legate de drepturile omului. In acelasi timp, impresioneaza prin realizarea tehnica, introducand astfel spectatorul in atmosfera locului prezentat. Este o realizare atat din punct de vedere al formei, cat si al continutului, lucru pe care nu-l reusesc multe filme.”

Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi pe parcursul festivalului, care ne sustin in fiecare an si care au primit cu bratele deschise karma buna, impartita de noi timp de o saptamana, prin filmele One World Romania.

Pentru cei care n-au putut ajunge la festival sau pentru cei care vor sa revada momente de la evenimente si interviuri cu participantii celei de-a sasea editii, am pregatit o galerie video pe site-ul nostru. Galeria este in curs de updatare, asa ca va invitam sa ramaneti aproape de festival si dupa terminarea lui.

La toamna ne intalnim cu spectatorii din tara in cadrul One World Romania On Tour, dar pana atunci, urmariti-ne pe site si Facebook pentru stiri si karma buna.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.