Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

One World Romania la Școală, ediția a 5-a

Publicat: sâmbătă, 08 decembrie 2018
One World Romania la Școală se află la jumătatea proiectului luna.doc, aflat la cea de-a cincea ediție – prin care aducem în școli documentare care discută despre drepturile femeilor, încurajând elevii să dezbată subiecte legate de această temă, atât în ceea ce privește situația la nivelul României, dar și pe plan internațional.
Proiecție a filmului „Pe malul Ozanei” la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, 22 noiembrie 2018, în cadrul luna.doc#5.

În cele trei săptămâni care s-au desfășurat până acum, echipa One World Romania la Școală a străbătut toată țara pentru a prezenta filmele din selecția ediției cu numărul 5, în colaborare cu profesorii de liceu care s-au înscris pentru a participa în proiect. Printre orașele în care am proiectat filmele din cadrul lunii.doc#5 se numără București, Turnu MăgureleCălărașiBuzău, Petroșani, Reșița, Bocșa, Târgu Jiu, Sibiu, Tulcea și Iași.

Am fost impresionat de ultimul film pentru că am văzut cât de capabile și bune erau femeile care lucrau pe tractor pe timpul comunismului, chiar dacă nu le plăcea atât de mult meseria asta. Nu m-am prea gândit înainte că femeile ar putea face asta,” mărturisește unul dintre elevii care a vizionat filmul Pe malul Ozanei.

Mi-a plăcut mult că a fost o discuție deschisă [la finalul proiecției] și că am aflat mai multe despre cum erau lucrurile pe vremea părinților și bunicilor, cum era la școală, ce meserii învățau.”

Totodată, ediția a cincea a lunii.doc a inclus și câteva premiere pentru One World Romania la Școală în cea de-a treia săptămână – printre care și primele proiecții din istoria programului desfășurate la Cluj-Napoca (Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică) și la Satu Mare (Liceul German Johann Ettinger), unde a avut loc și un atelier de formare a profesorilor dornici să incorporeze filmul documentar în activitatea lor didactică.

Nu în ultimul rând, proiecțiile One World Romania sunt concepute astfel încât să acomodeze și clasele de elevi cu nevoi speciale – precum în cazul evenimentului organizat la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, unde am proiectat scurt-metrajul Pe malul Ozanei. În același timp, Colegiul Național Aurel Vlaicu din București (a găzduit premiera națională a documentarul Menstrual Man, de Amit Virmani.

Proiecțiile din cadrul luna.doc#5 vor continua în toată luna decembrie, până la începutul vacanței de iarnă.

Concepută drept o lună de filme documentare care se petrece în licee din toată țara, luna.doc#5 este o ocazie de a vorbi despre victoriile câștigate în zona drepturilor femeilor în ultimele decenii, dar și de a ne întreba ce ne dorim de la viitor. Documentarele incluse în proiect sunt exemple de oameni și comunități care au schimbat percepții legate de drepturile și libertățile femeilor de-a lungul timpului. Prin vizionarea și discutarea acestor filme, statutul femeilor apare nu ca un dat, ci ca un proces în plină desfășurare. Lista tuturor filmelor incluse în luna.doc#5 poate fi consultată aici.

Pentru mai multe detalii despre luna.doc și despre One World Romania la Școala: e-mail scoala@oneworld.ro. Informații adiționale: scoala.oneworld.ro, în secțiunea Noutăți.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107021

Publicat de la data dec. 8 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

4 iunie 2020, 19:19
 

VSV
Soare
25°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:32
Apus: 20:56
Prognoza 5 iunie 2020
Zi
 

SSV
Înnourat
29°C
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SSE
Parţial înnourat
17°C
Vânt: 4 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 04-06-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 04 iunie, ora 12 – 04 iunie, ora 22; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 12 – […]

Loto

Horoscop

  • 300.826 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team