One World Romania – ziua 4

Joi, incepand cu ora 12:00 avem primele evenimente conexe din a patra zi de One World Romania 2013. La Centrul Ceh, Andy Glynne va sustine cel de-al doilea masterclass al editiei, in care va vorbi despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animatie si, cel mai important, despre sanatatea mentala si metode de a aborda acest subiect prin intermediul documentarului. Puteti afla mai multe despre Andy Glynne si masterclass-ul sau de aici.

Tot de la ora 12:00 am pregatit o proiectie speciala a filmului The Art to Survive the Longest War in the World, la Universitatea Romano-Americana. Dupa proiectie va avea loc o dezbatere cu publicul, la care este invitat E.S. Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe in Romania. Gasiti mai multe detalii despre proiectie aici.

Al treilea eveniment special inainte de inceperea programului obisnuit din toate cinematografele festivalului, este proiectia speciala a documentarului Brussels Bussiness. Evenimentul incepe la ora 15:00 si are loc la Academia de Studii Economice. Filmul este proiectat sub egida Anului European al Cetatenilor 2013, iar mai multe detalii gasiti aici.

Seara, la Sala „Horia Bernea” a Muzeului National al Taranului Roman avem a doua proiectie din seria retrospectivei Jon Bang Carlsen, de la ora 18:00, cu My Irish Diary, It’s Now or Never si How to Invent Reality. De la ora 20:30 proiectam documentarul Ai Weiwei: Never Sorry, un film despre cel mai prezent artist chinez protestatar de astazi. Ai Weiwei a fost clasat pe locul intai in clasamentul celor mai influente persoane din arta contemporana, realizat in 2011 de revista Art Review. Dupa proiectie va invitam sa ramaneti la dezbaterea la care vor participa regizoarea Alison Klayman si artistul roman Dan Perjovschi. Mai multe detalii aici.

Recomandarea zilei: SAHIA: Oldies but Goldies / Cinema Eforie / 16:00

Recomandarea zilei este selectia de filme din arhiva Studioului Alexandru Sahia, formata dintr-o serie de documentare de scurt-metraj, realizate intre anii 1950 si 1990. Pe parcursul celor patru decenii, productia studioului a inclus o varietate de sub-genuri documentare precum Jurnalul de actualitati, filmul de propaganda explicita, documentarul de autor sau genurile efemere de tipul documentarului de protectia muncii.

Intrarea la proiectia Sahia: Oldies but Goldies este libera, iar la discutia de la sfarsitul programului va participa Adina Bradeanu, cercetator DocWest, Universitatea Westminster.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.