Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ONG Expo: o zi de activități distractive și ocazii de voluntariat

Publicat: luni, 19 martie 2018
 
În România, societatea civilă nu este pe deplin înţeleasă. Potrivit datelor din 2016 din partea INSCOP, încrederea publicului față de organizaţiile societăţii civile a crescut ușor în prima jumătate a anului, 32,6% dintre respondenți declarând că au “multă” sau „foarte multă încredere” în OSC în martie 2016, față de 30,2% la sfârșitul anului 2015. Cu toate acestea, nivelul de încredere în OSC este încă destul de scăzut în comparație cu alte instituții sociale și private incluse în analiză, cum ar fi universitățile, mass-media și bisericile.
De asemenea, potrivit Indexului Sustenabilităţii Organizațiilor Societății Civile 2016 – România Ediţia 2017, organizațiile mai mici sunt mai puțin capabile să elaboreze planuri strategice, deoarece nu dispun de resurse financiare și de cunoștințe în acest domeniu. În plus, marea majoritate a acestor OSC-uri sunt preocupate de probleme pe termen scurt, cum ar fi finanțarea și respectarea legislației, și nu strategiile pe termen lung. . Aceste organizaţii au nevoie de mai mult sprijin din partea autorităţilor pentru atragerea de fonduri şi pentru a-şi îmbunătăţii serviciile.
În acest context general, pe 24 martie, la Casa Matei Corvin din Cluj-Napoca, va avea loc ONG EXPO, între orele 10:00-18:00. Evenimentul este organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj.
Desfășurat sub sloganul „Primăvara se numără ONG-urile!”, ONG EXPO  este un eveniment dedicat societăţii civile, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.
Fiecare ONG prezent va propune publicului propriile activități, de la jocuri la dezbateri, ateliere de creație, ateliere speciale pentru copii și o „vânătoare de comori”. De exemplu, fundația Părinți din România va susține un workshop despre măsurile preventive esențiale în sănătatea copiilor, cu titlul „Sfaturi medicale în bolile copilăriei”, un subiect extrem de actual în contextul informațiilor contradictorii și de multe ori nevalidate științific care circulă online.
Tot în domeniul sănătății, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România vor face o demonstrație de acordare a primului ajutor în situații de urgență, pentru ca participanții să știe cum să reacționeze într-o potențială criză.
Iar pentru că sănătatea este o preocupare de zi de zi și prevenția este mult mai simplă decât tratamentul, asociația Primitive va susține o prezentare numită „Cum să fii activ zilnic și să ai o postură echilibrată”.
Cei care doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, să transmită mesaje mai eficient și să-i înțeleagă mai bine pe cei din jur sunt invitați la un atelier despre secretele limbajului non-verbal, susținut chiar cei pentru care semnele sunt un mod cotidian de comunicare, respectiv Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual.
Vizitatorii ONG Expo vor avea și ocazia să sprijine organizațiile preferate, cumpărând produsele realizate de acestea, precum bijuteriile personalizate realizate exclusiv de persoane cu dizabilități, oferite de asociația Handicope.
ONG Expo își propune atât să aducă organizațiile non-profit în atenția publicului larg, cât și să le ofere acestora șansa de a se dezvolta. De aceea, de la ora 13, în paralel cu activitățile deja menționate, va avea loc și o serie de seminarii și dezbateri publice pe teme de interes pentru reprezentanții sectorului non-guvernamental, precum strângerea de fonduri, dezvoltarea comunitară, finanțarea din fonduri publice a serviciilor sociale furnizate de ONG-uri, PR și branding pentru sectorul non-profit. Kai Brand Jacobsen, directorul Institutului Român pentru Pace, va oferi o perspectivă largă legată de cetățenia democratică și promovarea valorilor umanitare ca viziune pentru România secolului al XI-lea.
PROGRAM 
10:00 – 18:00 Zona expoziţională
ONG-urile participante îşi vor prezenta activităţile şi proiectele într-un mod cât mai creativ la standuri;
11:00- 18:00 – Ateliere şi activităţi distractiv-educative
Activități de informare, educație şi petrecere a timpului liber pentru copii, tineri şi adulți desfăşurate de ONG-urile participante;
13:00 – 18:00 Seminarii și dezbateri publice 
Seminarii cu o durată medie de o oră unde se vor discuta teme de interes pentru reprezentanţii sectorului neguvernamental.
ONG EXPO este un eveniment organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj pentru sectorul neguvernamental din Cluj, care doreşte să încurajeze un dialog între cetăţeni de toate vârstele şi ONG-uri, despre activităţile de voluntariat prin care aceste organizații pot avea impact asupra comunităţii locale. La eveniment sunt așteptate 30 de ONG-uri expozante și mai bine de 1000 de vizitatori.
Fotografii de anul trecut găsiţi AICI
Filmul ediţiei de anul trecut: https://www.youtube.com/watch?v=xXUSoIKIKpc 
Mai multe informații despre ediția de anul acesta găsiți în evenimentul Facebook dedicat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94527

Publicat de la data mart. 19 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 19:41
 

NE
Senin
15°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.443 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme