ONU, preocupată în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Donald Trump despre presă

Preşedintele SUA, Donald Trump, poartă o ”mare responsabilitate” pentru modul în care mass-media sunt tratate pe plan internaţional, a apreciat luni comisarul ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad al Hussein, care şi-a exprimat temerea că afirmaţiile liderului american vor înrăutăţi situaţia jurnaliştilor din alte ţări, relatează Reuters.

”Să vorbeşti despre presă în acest mod este foarte îngrijorător, pentru că aceasta are şi valoare de exemplu”, a declarat Zeid Ra’ad al Hussein, într-un interviu acordat cu puţin timp înainte de încheierea mandatului său în luna septembrie.

”Alţi lideri în contexte autoritare vor face acelaşi lucru. Am văzut că ei îl imită deja pe preşedintele Trump şi ceea ce ar putea fi deja o situaţie dificilă în alte ţări devine şi mai dificilă pentru activitatea presei, a jurnaliştilor, avocaţilor şi apărătorilor drepturilor omului”, a adăugat diplomatul iordanian.

Comentariile lui Donald Trump reflectă un punct de vedere comun pentru mulţi conservatori, potrivit cărora numeroase instituţii media distorsionează, fabrică sau omit fapte din cauza unei prejudecăţi faţă de ei. Preşedintele republican a spus că susţine principiul libertăţii presei, dar a denunţat deseori că mass-media publică ”fake news” („ştiri false”).

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.