Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Oportunități de investiții discutate la Ziua României la Zagreb

Publicat: marți, 25 septembrie 2018

Cele mai lichide companii listate pe piața principală a Bursei de Valori București(BVB) au discutat oportunități de investiții cu investitorii instituționali din Croația și Slovenia în cadrul Zilei României la Zagreb, organizată de InterCapital Securities și BVB, cu sprijinul AD Plastik, Fondului Proprietatea și Bursei de Valori din Zagreb.

InterCapital este o companie de investiții independentă înființată în 2001 și este, în prezent, lider în tranzacționarea instrumentelor financiare, servicii de investment banking și management de fonduri în Croația, dar și pe piețele vecine din Slovenia, România, Serbia și Bulgaria.

„Suntem încântați de faptul că InterCapital a avut oportunitatea de a prezenta companiile românești comunității locale de investitori și sperăm că evenimentul va contribui la creșterea investițiilor transfrontaliere. Examinând dezvoltarea rapidă a pieței de capital din România de-a lungul anilor, suntem convinşi că evenimentul a prezentat modul în care politicile corporative și publice adecvate poate atrage investitori internaționali și, în cele din urmă, poate plasa o țară pe radarul  investitorilor internaţionali”, a declarat Matko Maravić, CEO InterCapital Securities.

Fondurile de pensii obligatorii din Croația administrează active în valoare de 13 mld euro, 11% fiind investiții în acţiuni locale, 12% în acțiuni străine, iar restul, în cea mai mare parte, în obligaţiuni şi instrumente ale pieţei monetare.

Fondurile de investiţii din Croația au active în administrare în valoare de 2,7 mld euro, 4% fiind investiții în acţiuni locale, 9% în acțiuni străine, iar restul sunt deținute în cea mai mare parte în obligaţiuni şi instrumente ale pieţei monetare.

Fondurile de investitii din Slovenia au active în administrare în valoare de 2,8 mld euro, 3% fiind investiții în acţiuni locale și 67% în acțiuni străine.

Adrian Tănase, Director general al BVB, a declarat: „Investitorii instituționali sunt un motor durabil al dezvoltării pieței de capital, fie că este vorba despre finanțarea ofertelor publice derulate pe bursă, despre oferirea unei investiții alternative sigure pentru economisirea pe termen lung sau despre îmbunătățirea educaţiei financiare. Și suntem fericiți că am creat această legătură cu investitorii croați și sloveni prin intermediul InterCapital”.

Ziua României la Zagreb a fost un eveniment de o zi, axat pe reunirea comunității investiționale din Croația și Slovenia cu specialiști și emitenți de la BVB. Prima parte a evenimentului a fost dedicată prezentărilor și dialogului interactiv privind climatul investițional din România și piața de capital, iar cea de-a doua parte a fost alocată întâlnirilor bilaterale dintre emitenții români și investitori. Banca Transilvania, BVB, Electrica, Fondul Proprietatea, Nuclearelectrica, Romgaz, Sphera Franchise Group și Transelectrica au avut 42 de întâlniri cu investitorii în cadrul Zilei României la Zagreb.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104132

Publicat de la data sept. 25 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 mai 2019, 10:58
 

VSV
Soare
20°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 5:41
Apus: 20:45
Prognoza 24 mai 2019
Zi
 

SSV
Furtună
23°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

VNV
Precipitaţii
13°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.771 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team