Oprescu vrea să mai rămână la Primăria Generală încă 10 ani

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că are planuri pentru Bucureşti care pot fi realizate în zece ani, nu doar în cei trei ani şi jumătate rămaşi din al doilea mandat.

Întrebat la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV dacă va candida pentru preşedinţie anul viitor, Oprescu a răspuns: „Dom’ne, eu sunt primar general. Am planuri nu pentru trei ani jumătate, cât au mai rămas, ci pentru zece ani de zile. Vreau să-i văd pe oamenii ăştia (bucureştenii – n.r.) că se simt bine (…) Şi eu, ca şi dumneavoastră, iubesc oraşul ăsta. După 18 ani de zile de promisiuni, de discuţii…”.

 Primarul general a declarat că lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe  după aprobarea Planului Urbanistic Zonal.

„Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului – n.r.)”, a declarat edilul şef al Capitalei.

Sorin Oprescu a declarat referitor la despărţirea preşedintelui Traian Băsescu de PDL, că este vorba despre „nişte tulburări biochimice, endocrinologice, normale”.

„Am văzut şi filmul, când eram tânăr: «Adio, dar rămân cu tine». Dom’le, suntem de-o vârstă. Nişte tulburări biochimice, endocrinologice, normale pentru bărbat la vârsta dânsului. Şi are compulsiuni din astea, aşa…Eu sper să dea Dumnezeu să fie sănătos, să nu tragă galoşul, dar dacă mai continuă aşa, peste ani, biologia îşi spune cuvântul. Eu sper să nu, nici nu-i doresc”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei a declarat că realizarea marcajelor stradale din Bucureşti a început acum două-trei zile şi pentru finalizarea lor se va lucra şi duminica.

„La pod la Basarab, au început deja. Am început să schimbăm pilonii de cauciuc peste care trec toţi nesimţiţii şi fac stânga în loc şi am găsit un sistem acum peste care, dacă îl încearcă, îşi strică maşina”, a declarat Oprescu.

Oprescu a spus că lucrările pentru marcajele de pe străzi au întârziat din cauza contestaţiilor privind licitaţia.

„Licitaţia a început acum doi ani de zile şi, datorită mirificului sistem de licitaţii, de achiziţii din România, cu ale lui bune, cu ale lui proaste, cu ale lui acuzabile, a făcut să se ambiţioneze cei care au pierdut această licitaţie şi care au văzut suma totală. Şi văzând că este vorba de 21 de milioane, ba chiar 22 de milioane de euro, nu s-au gândit că niciodată nu ajung să cheltui suma şi că e pe patru ani, pentru că e vorba de un contract multianual”, a precizat Oprescu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.