Oprișan: Decizia lui Ponta, corectă și absolut normală

Decizia premierului Victor Ponta privind numirile procurorilor șefi este una corectă și absolut normală, spune vicepreședintele PSD Marian Oprișan.

„Se pune prea multă emoţie pe această situaţie. A existat referendumul din vara anului trecut, s-au prezentat doar 7,4 milioane, nu a fost suficient, Traian Băsescu e preşedinte cu toate prerogativele constituţionale în acest moment. (…) Instituţiile statului trebuie să funcţioneze. Cum să ajungi la o ţară civilizată, liniştită, dacă şefii parchetelor sunt interimari la nesfârşit?”, a spus Oprişan, miercuri.

Oprișan consideră că Antonescu  și-a exprimat “o părere” atunci când s-a delimitat de decizia lui Ponta, lucrurile urmând a fi discutate în USL.

„Să nu ne mai ascundem după deget. În orice ţară civilizată politicul administrează Justiţia, magistraţii o înfăptuiesc. Guvernul e cel care face politicile publice în folosul justiţiabililor”, a spus Oprişan.

Premierul Victor Ponta a trimis, miercuri dimineață, propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, Laura Codruța Kovesi fiind nominalizată la șefia Direcției Generale Anticorupție (DNA) și Tiberiu Nițu în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). De asemenea, Alina Bica a fost nominalizată pentru șefia DIICOT.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.