Ora 21:00 – Companiile feroviare informează că pe calea ferată se asigură legătura pe toate rutele în condiţii de siguranţă.

Pe calea ferată se menţine deschisă în continuare legătura cu sudul Moldovei, în cursul zilei fiind introdusă în circulaţie o pereche de trenuri pentru relaţia Bucureşti – Galaţi şi retur, iar între Bucureşti şi Constanţa şi retur a fost suplimentată capacitatea de transport.
Încă de sâmbătă, 25.01.2014 echipele de intervenţie patrulează atât pe timp de zi, cât şi în cursul nopţii cu pluguri de zăpadă pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor afectate de viscol pentru deszăpezire, astfel încât toate trenurile aflate în circulaţie să ajungă în siguranţă la destinaţie. Aceeaşi operaţiune de curăţare a liniilor şi a macazurilor este asigurată permanent de angajaţii feroviari în gări şi la intrarea în staţii, unde zăpada viscolită se depune în strat gros.
Reprezentanţii CFR au luat şi măsuri speciale pentru siguranţa traficului, şi aici amintim introducerea limitărilor de viteză (50 Km/h) sau staţionarea trenurilor în gări (interval de timp în care a fost menţinută căldurala un nivel de confort termic) în timpul intervenţiei cu plugurile de zăpadă, dar toate aceste măsuri au fost şi sunt necesare pentru facilitarea accesului pe secţiile de circulaţie afectate de viscol cu utilaje de deszăpezire. De asemenea, angajaţii au oferit ceai cald şi pasagerilor care aşteptau sosirea garniturilor în sălile de aşteptare.
Precizăm totodată că decizia operatorilor feroviari de anulare a unui număr de trenuri în aceste zile a fost necesară deoarece în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs, dar şi în aceste condiţii de vreme nefavorabilă a fost menţinut traficul pe toate magistralele feroviare.Link situaţie detaliată:
Informăm că în intervalul 25 – 27 ianuarie, dar şi în următoarea perioadă, angajaţii companiilor feroviare au fost şi vor fi la dispoziţia călătorilor, atât prin asigurarea legăturilor pe toate magistralele de cale ferată în condiţii de siguranţă, dar şi prin informarea permanentă despre modificările care intervin în graficul trenurilor.
De asemenea, le reamintim pasagerilor care doresc să renunţe la călătorie, că au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat. Recomandăm opiniei publice ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.
Companiile feroviare cer scuze pasagerilor pentru disconfortul creat în această perioadă şi le multumeşte pentru înţelegere, context în care îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.