Orașul Bragadiru găzduiește timp de o săptămână Festivalul Internațional de Film Ecologist ”EcoFest”. Peste 1000 de tineri s-au înscris în concurs

Pe tot parcursul acestei săptămâni, orașul Bragadiru este gazda Festivalului Internațional de Film Ecologist ”EcoFest 2023” – „Pentru sănătatea Pământului”, aflat la ediția a XIII-a.

Încă de la prima ediție, Festivalul Internațional de Film Ecologist s-a dorit a fi o șansă dată copiilor și tinerilor de a-și descoperi și pune în valoare latura artistică față de mediul înconjurător.

Aseară, la Casa de cultură Mihai Eminescu, din orașul Bragadiru a avut loc deschiderea oficială a festivalului în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a inspectorului școlar județean, Adriana Stoica, profesori, elevi și alți invitați.

*

Președintele consiliul Județean Ilfov, Hubert Thuma s-a declarat surprins de câți tineri au fost prezenți încă din prima seara a Festivalului EcoFest 2023.

Dacă sunteți aici, înseamnă că vă pasă de viitor. Dacă avem grijă de mediul înconjurător înseamnă că avem grijă de noi și de cei pe care îi iubim. Îmi doresc să trăiesc într-un județ verde, într-un județ curat”, a declarat Hubert Thuma, mulțumind organizatorilor și partenerilor pentru reușita acestui festival aflat la a XIII-a ediție.

Prezent la deschiderea oficială a Festivalului EcoFest, ministrul Mediului, Mircea Fechet s-a declarat încântat de prezența numeroasă a elevilor și a declarat că tema mediului este o temă extrem de importantă.

Fie că discutăm despre schimbări climatice, fie că vorbim despre biodiversitate, fie că vorbim despre calitatea aerului sau despre apa pe care o bem, în fiecare zi este important să nu abandonăm acest subiect și să ne gândim că mediul înconjurător nu-i ceva ce am moștenit de la părinții noștri, ci e ceva ce am luat cu împrumut de la copiii noștri”.

La rândul său, vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu a ținut să mulțumească fiecărui copil prezent, fiecărui părinte, fiecărui cadru didactic.

”Cred că mediul înconjurător a devenit o temă extrem de importantă în contextul schimbărilor climatice, avem foarte multe fenomene meteo pe care nu ni le putem explica, avem incendii, avem inundații. Toate acestea pot fi prevenite doar cu implicarea fiecăruia dintre noi. Trebuie să iubim mai mult mediul, să fim mai atenți cu el și să reciclăm, să plantăm, să curățăm și să trăim într-o societate și într-o natură curată”.

Și directorul executiv al postului Antena 3 CNN, jurnalistul Adrian Ursu s-a declarat mulțumit de implicarea dascălilor în tot ceea ce înseamnă proiecte de mediu, ore speciale, excursii și activități extrașcolare.

Felicit UZPR, felicit Asociația Inițiativa Ecologistă pentru faptul că au reușit să ajungă la a XIII-a ediție a unui festival într-o țară, care are minuni ce nu durează nici 3 zile, ei bine dar 13 ediții. Acest lucru înseamnă deja o performanță și îi felicit pe cineaștii care s-au înscris în această competiție pentru că au avut curajul să abordeze temele de mediu”.

Adriana Stoica, inspectorul Școlar Județean speră ca toți elevii înscriși în concurs să câștige premii, iar asistența să se bucure de activitățile școlare pregătite de elevi.

Președintele EcoFest România, Lavinia Șandru a declarat că ”Festivalul EcoFest 2023 – Pentru sănătatea pământului” a ajuns anul acesta și în județul Ilfov și surprinzător toată lumea a dorit să se implice, ceea ce înseamnă că de la mic la mare ne pasă de mediul înconjurător.

Programul ediției 2023 va cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, „Competiție” și „Panorama”.

În cadrul primei secțiuni vor intra în competiție filme prezentate pentru prima oară în România, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional de specialitate și de un juriu al elevilor, format din 100 de elevi din școlile din județul Ilfov (care va decerna Marele Premiu al publicului).

O a doua secțiune, intitulată „Panorama”, va prezenta filme reprezentative cu tematică ecologistă, românești și străine, premiate la festivalurile internaționale de gen”, a declarat președintele Festivalului EcoFest.

Festivalul EcoFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Serviciul de Ambulantă București Ilfov, Primăria Bragadiru în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Antena 3 CNN și Inițiativa Ecologistă Europeană.

Parteneri media: Canal 33, Jurnalul, Gândul, Ziua News, DC News, News Impact, Tv Moldova, Ultima oră.

    
 
 

Comments

comments

One thought on “Orașul Bragadiru găzduiește timp de o săptămână Festivalul Internațional de Film Ecologist ”EcoFest”. Peste 1000 de tineri s-au înscris în concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.