Oțelul are viitorul asigurat: fiul lui Apostol visează să bată Barcelona

Iulian Apostol s-a retras, dar pasiunea pentru fotbal i-a insuflat-o lui David, băiatul său de 7 ani.

Campioană acum șase ani, Oțelul a promovat din Liga a patra în a treia și are ambiții din ce în ce mai mari. Gălățenii se gândesc la viitor și își pregătesc puștii care se vor bate de la egal la egal peste câțiva ani cu granzii FCSB sau Dinamo.

David, fiul lui Iulian Apostol, este unul dintre ei, iar directorul de imagine al divizionarei a treia este speră să-și vadă băiatul făcând performanță. Mai ales că vede în el calități de fotbalist.

„Nu vreau să fiu subiectiv, mă bucur că îi place sportul. Lovește mingea cu ambele picioare, se antrenează zilnic câte trei-patru ore, e cel mai bine că stă toată ziua pe teren. E un atu că nu mai e cu televizorul, cu telefoanele, că ne-au înnebunit, cu play-stationul… Mă bucur că a renunțat la lucrurile astea. Nu mai știu cum eram eu la 7-8 ani, dar el e preocupat de minge”, ne-a mărturisit Iulian Apostol.

Puștiul de șapte ani al fostului campion al României e sigur că-și va depăși părintele: „Tati a fost un mare fotbalist, dar acum nu mai poate să joace că l-au faultat mulți la spate. Îmi place foarte mult să dau goluri. Sigur o să dau mai multe goluri decât tata și cred că o să ajung mai bun ca tati” .Fiul lui Apostol are gânduri mari la echipa gălățeană: „Vreau să joc la Oțelul apoi să batem o echipă mare. Eu țin și cu Barcelona, de acolo îmi place de Messi pentru că e bun”.

Promite cupele europene la Galați

Cu titlul de campion în palmares, meciuri în Liga Campionilor și la naționala României, Apostol a acceptat să o ia de la zero cu CS Oțelul, dar gândul lui zboară tot la meciurile europene:”Avem datoria să nu lăsăm Oțelul Galați să dispară atât de devreme. Istoria ne obligă ca în cel mai scurt timp să readucem pe prima scenă fotbalul de la Galați. Avem o responsabilitate mare, ne bucură că suntem parte a acestui proiect, nu e ușor să iei totul de la zero, să devii credibil. Suntem euforici, visăm ca niște copii să readucem fotbalul de primă ligă aici și în zece ani să vorbim din nou de  cupele europene”.

 Se bate cu Reghecampf în SUA

Dacă n-a reușit ca jucător să ”prindă” un contract afară, Apostol s-a făcut patron în străinătate. Și-a deschis academie de fotbal tocmai peste Ocean: ”Sunt implicat într-un proiect în SUA, suntem doi români și un cetățean american, avem echipe în două state: UTAH și Wyoming, dar acolo lucrurile sunt total diferite” . Fost campion cu Unirea Urziceni, Iulian se luptă în America cu un alt fost campion al României: „Zona unde este Laurențiu Reghecampf, Nevada, e foarte deschisă fotbalului, sunt foarte multe academii, sute de școli de fotbal și mergem des în turnee în toată zona aia” .

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.