Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Pacienţii neasiguraţi vor beneficia de servicii medicale gratuite cu Cardul de sănătate

Publicat: luni, 01 iulie 2013

Pacienţii care apar ca neasiguraţi la Sănătate din vina angajatorului care nu le-a virat contribuţia la Fondul de Sănătate vor beneficia gratuit de servicii medicale în sistemul public de sănătate, când vom merge cu cardul naţional de sănătate la medic, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Cardul de sănătate îi va permite medicului să verifice în sistem (SIUI), în timp real, dacă ai plătit contribuţia la sănătate. Când îl vom primi, cardul va înlocui adeverinţa de asigurat necesară în prezent pentru a accesa servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Proiectul de act normativ aduce o modificare importantă la legea cardului: pacienţii care nu pot face dovada calităţii de asigurat, pentru că angajatorul nu le-a virat contribuţia la Sănătate, vor beneficia gratuit de asistenţă medicală, când vor merge la medic cu cardul naţional de sănătate.

Legea cardului naţional de sănătate prevedea ca doar pacienţii care figurează în sistem cu plata la zi a contribuţiei la Sănătate să beneficieze gratuit de asistenţă medicală, în timp ce pacienţii care figurează ca neasiguraţi să plătească serviciile medicale accesate în sistemul public de sănătate. Proiectul de OUG le va permite şi pacienţilor care sunt neasiguraţi din vina angajatorilor să beneficieze de asistenţă medicală gratuită, la fel ca cei asiguraţi.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8716

Publicat de la data iul. 1 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 iulie 2020, 5:34
 

ENE
Parţial noros
15°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 71%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:44
Apus: 20:58
Prognoza 15 iulie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Nori intermitenti
16°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-07-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 310.295 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team