Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton

Publicat: luni, 23 septembrie 2013

Asociația Salvați Dunărea și Delta și “Let’s Do It, Romania” au organizat o amplă igienizare a lacului Văcărești. Acțiunea face parte din proiectul Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton, realizat în parteneriat cu Centrul pentru politici durabile Ecopolis și susținut de Dorna. Minunata “deltă” născută în ultimii ani între zidurile de beton ale Bucureștiului va deveni primul Parc Natural urban din România.

La mobilizarea pentru acțiunea de igienizare au participat peste 300 de voluntari și au fost colectați 700 de saci de deșeuri menajere și reciclabile. Organizatorii au avut sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, al Poliției Locale Sector 4, al Penitenciarului Jilava și al Jandarmeriei Române. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul REBU Bucuresti și cu participarea Gărzii de Mediu București, Apele Române și Agenția de Protecție a Mediului.

În pregătirea zilei de sâmbăta, organizatorii au organizat vineri 21 septembrie un tur tematic al zonei în prezența mass media și mai multe lecții educative de biologie și ecologie cu 60 de elevi de la 3 școli din sectorul 4.

“Ne aflăm aici pentru un proiect fabulos care se numește Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton. Proiectul este o viziune a unor organizații de mediu care își doresc ca Bucureștiul să respire, să aibă primul parc natural urban din România, un loc dedicat copiilor, turiștilor, cercetătorilor. Ne dorim ca acest proiect să devină un plămân în plus pentru fiecare bucureștean. Asociația Salvați Dunărea și Delta este aici pentru a sprijini și promova acest proiect, a declarat Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Activitățile de voluntariat care s-au desfășurat în weekendul 20-22 septembrie reprezintă începutul unei campanii de promovare a Parcului Natural Văcărești. În perioada următoare, aceasta va include întâlniri de lucru cu reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, publicarea de articole în mass media și promovarea petiției publice prin care locuitorii Bucureștiului pot cere autorităților să grăbească decizia de înființare a Parcului Natural Văcărești. Petiția poate fi semnată începând cu 26 septembrie pe pagina de Facebook a Parcului Natural Văcărești

“Acțiunea desfășurată a reprezentat pentru noi un pas important în demersul societății civile de a declara lacul Văcărești parc natural protejat. Considerăm că această zonă trebuie conservată iar populația Capitalei și turistii care vin în București să se bucure de această zonă. Așa cum în alte țări există astfel de parcuri naturale urbane, ne dorim ca și Bucureștiul să beneficieze de o astfel de zonă. Le mulțumim tuturor voluntarilor prezenți în număr mare și tuturor autorităților implicate. De asemenea, reușita noastră s-a datorat implicării companiei REBU. Asteptăm pe data de 28 septembrie populația României în număr cât mai mare la ziua de curățenie națională Let’s Do It, Romania!”, a spus Andrei Coșulean, reprezentant Let’s do it, Romania!

sursa: salvatidelta.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14786

Publicat de la data sept. 23 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 octombrie 2019, 1:25
 

ENE
Ceaţă
12°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 18:18
Prognoza 25 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
21°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila;Județul Ialomiţa;Județul Buzău: zona joasă;Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba […]

Loto

Horoscop

  • 235.740 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team