Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parcul Natural Văcărești: Păsările orașului

Publicat: vineri, 07 aprilie 2017

Asociația Parcul Natural Văcărești anunță începerea proiectului Păsările Orașului, susținut de Enel România. Proiectul, care se va întinde pe parcursul anului 2017, își propune derularea de activități de monitorizare a faunei aviare, precum și de informare și creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la biodiversitatea Parcului Natural Văcărești.

În cadrul proiectului, o echipă independentă de voluntari, selectați și pregătiți de biologul Vlad Cioflec, va monitoriza speciile de păsări care cuibăresc sau se află în pasaj în Văcărești. Raportul de monitorizare va sta la baza Planului de Management al parcului și va include informații despre populațiile de păsări, zone de habitat, comportament și migrație. Voluntarii, selectați pe baza metodologiei citizen science (oameni obișnuiti implicați în acțiuni știintifice), vor coordona activități antibraconaj, de montare de cuiburi, igienizare, dar și de ghidaj pentru publicul larg. Printre voluntarii selectați vor fi și angajați ai Enel în România.

Dan Bărbulescu, Director Executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești, a declarat:

„Păsările sunt unul dintre cele mai importante elemente ale Parcului Natural Văcărești, reprezentând totodată adevărate cărți vii pentru educația elevilor, studenților și, în general, a tuturor celor interesați de natură. De echilibrul populațiilor de păsări din parc depinde echilibrul întregului ecosistem. Astfel, decizia Enel România de a sprijini activitățile Parcului Natural Văcărești ne bucură și ne onorează.”

Proiectul conține un important segment de informare și conștientizare pentru toți oamenii interesați de natură. În cadrul acestuia, va fi elaborat un traseu de vizitare a habitatului păsărilor, va fi creat un adăpost pentru birdwatching și vor fi amplasate camere video cu senzori pentru urmărirea comportamentului speciilor de păsări care cuibăresc în parc.

Totate activitățile planificate vor avea impact minim asupra speciilor și habitatelor și vor fi realizate cu avizul administratorului Parcului Natural Văcărești.

Sursa: Parcul Natural Văcărești

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78221

Publicat de la data apr. 7 2017. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 februarie 2020, 3:49
 

SV
Parţial înnourat
2°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:56
Apus: 18:01
Prognoza 29 februarie 2020
Zi
 

NV
Înnourat
11°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial noros
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-02-2020 Ora : 15 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 15:55 si 17:30 In zona : Județul Constanta; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși de 55-60 km/h
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor și hărții Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 22:00 Zone și fenomene […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zonele afectate : local la munte, îndeosebi în zona înaltă - intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ Fenomene : local la munte, îndeosebi în zona […]

Loto

Horoscop

 • 267.879 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team