Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parlamentul European recomandă un acord de asociere pentru viitorul relaţiilor UE-Marea Britanie

Publicat: miercuri, 14 martie 2018

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri o rezoluţie care prezintă un posibil cadru de asociere pentru viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie după Brexit, potrivit unui comunicat de presă al PE.

Rezoluţia a fost adoptată cu 544 voturi pentru, 110 voturi contra şi 51 abţineri.

Conform documentului, viitoarea relaţie dintre UE şi Londra s-ar putea baza pe patru elemente: relaţii comerciale şi economice (FTA), securitate internă, cooperare în politica externă şi de apărare şi cooperare tematică (de exemplu în proiecte transfrontaliere de cercetare şi inovare).

Rezoluţia, elaborată de redactată de grupul de coordonare al PE pentru Brexit, salută propunerea de acord de retragere prezentată de Comisia Europeană la 28 februarie şi exprimă sprijinul pentru aranjamentele de tranziţie propuse. Textul reiterează importanţa asigurării unui tratament egal şi corect pentru cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie şi pentru cei britanici care trăiesc în UE.

De asemenea, documentul salută propunerea de protocol redactată de Comisia Europeană cu privire la Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, inclusiv opţiunea subliniată de raportul comun din decembrie care oferă o soluţie concretă împotriva înăspririi condiţiilor de la graniţă şi pentru a asigura cooperare nord-sud.

Rezoluţia adoptată miercuri reprezintă contribuţia PE la Consiliul European din 22-23 martie, în cadrul căruia ar putea fi aprobate liniile directoare pentru negocierile viitoarei relaţii a Marii Britanii cu UE. Orice acord de retragere şi orice asociere viitoare sau acord internaţional cu Marea Britanie vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului European.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94211

Publicat de la data mart. 14 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 iunie 2020, 13:15
 

SE
Parţial însorit
27°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 29°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 7 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 7 iunie 2020
Zi
 

NE
Înnourat
27°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.194 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team