Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parlamentul European şi noua legislație privind serviciile financiare

Publicat: joi, 16 ianuarie 2014

Criza financiară a familiarizat publicul larg cu termeni care înainte erau utilizați doar de operatorii din sectorul financiar. Swapuri pe riscul de credit, instrumente derivate și vânzare în lipsă au ajuns pe prima pagină a ziarelor și a buletinelor de știri, aducând, astfel, în fața publicului imaginea reală a riscurilor acumulate în sistemul financiar.

Contribuția Parlamentului a fost hotărâtoare în elaborarea unor noi norme legislative pentru controlul exceselor în sectorul serviciilor financiare, încercând să îl pună mai degrabă în slujba economiei reale decât în scopul realizării de profituri rapide.

Pe durata mandatului său de cinci ani, Parlamentul a cunoscut una dintre cele mai intense activități de lobbying din istorie, sectorul serviciilor financiare exercitând o presiune enormă asupra deputaților europeni.

Printre legile asupra cărora PE și-a lăsat amprenta se numără normele privind vânzarea în lipsă și swapurile pe riscul de credit, schimbul cu produse derivate, funcționarea fondurilor speculative, abuzul pieței, supravegherea și standardele schimburilor, precum și agențiile de rating al creditelor. Parlamentul a fost, de asemenea, principalul susținător al taxei pe tranzacțiile financiare, fiind de-a lungul anilor singura instituție europeană care a promovat ferm această taxă. În context mai larg, PE a fost motorul elaborării noii structuri de supraveghere a serviciilor financiare.

Sursa: elections2014.eu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21797

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 17:49
 

N
Predominant senin
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Predominant însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.366 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team