Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parlamentul European, sprijin pentru cetăţenii săi aflaţi în câmpul muncii

Publicat: joi, 23 ianuarie 2014

Parlamentul a luptat din 2009 în favoarea sprijinirii categoriilor de persoane cele mai afectate de criza economică și financiară prin alocarea de fonduri în domeniul asistenței sociale până în 2020 și prin susținerea mobilității persoanelor în UE. 

Deputații au condus inițiativa pentru sistemul de garanții pentru tineri în vederea formării sau angajării acestora. 

Ei au sprijinit persoanele care lucrează în alte țări, asigurându-se că în cadrul UE calificările profesionale sunt recunoscute și că salariile și condițiile lucrătorilor nu sunt afectate atunci când aceștia sunt detașați în străinătate. Deputații au contribuit la votarea inițiativei emblematice ERASMUS+, care oferă burse tinerilor în străinătate. 

Una din principalele preocupări a PE a fost să ajute la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru părinții care lucrează și pentru femeile însărcinate, precum și creșterea numărului femeilor în posturi de conducere. 

Parlamentul a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății și siguranței la locul de muncă ale șoferilor de autobuz și de camion, precum și a lucrătorilor expuși la radiațiile electromagnetice.

Ajutorul UE pentru lucrătorii disponibilizați, independenți și temporari și pentru tinerii șomeri

Parlamentul a stopat tăierea unui număr de programe sociale fundamentale finanțate de UE. Acesta a solicitat ca finanțarea Fondului social european (FSE) să reprezinte aproximativ un sfert din finanțarea ajutorului regional al UE pentru 2014-2020. Deputații europeni au insistat ca ajutorul pentru lucrătorii disponibilizați să continue și după 2013.
Deputații au reușit, în ciuda opoziției din partea unor state membre, să salveze Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane, care înlocuiește fostul program al UE de distribuire de alimente și pe care unele state membre au vrut să îl suspende. De asemenea, au reinstituit miliardul de euro pe care Comisia inițial a vrut să îl taie, menținând, astfel, schema de finanțare la 3,5 miliarde de euro.
Datorită acțiunii Parlamentului, ajutorul regional provenit din Fondul european de ajustare la globalizareva fi extins la noi grupuri de lucrători, cum ar fi lucrătorii independenți și cei cu contracte temporare, în cadrul noilor norme convenite cu statele membre. Parlamentul a garantat funcționarea în continuare, în cadrul Programului pentru schimbări sociale și inovare socială, a celor trei programe existente: Programul în favoarea ocupării forței de muncă și a incluziunii – Progress, Serviciile europene pentru ocuparea forței de muncă (EURES) și instrumentul de microfinanțare.
Sistemul de garanții pentru tineri
Deputații europeni au fost primii care au propus Sistemul de garanții pentru tineri în statele membre, convenit de șefii de stat și de guvern, pentru a se asigura că niciun tânăr din UE nu este lipsit de un loc de muncă, de educație sau formare timp de mai mult de patru luni. Aceste sisteme ar trebui să fie eligibile pentru finanțarea din Fondul social european.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22422

Publicat de la data ian. 23 2014. Categorii ALEGERI EUROPARLAMENTARE, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 ianuarie 2020, 8:31
 

VSV
Soare
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2020
Zi
 

SSV
Soare
7°C
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 3 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 03:00 si 08:00 In zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 2 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 02:30 si 08:00 In zona : Județul Gorj: Roșia de Amaradia, Prigoria, Polovragi, Bumbești-Pițic, Alimpești;Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Băbeni, Mihăești, Frâncești, Prundeni, Budești, Stoilești, Ionești, Galicea, Orlești, Nicolae Bălcescu, Lungești, Ștefănești, Ocnele Mari, Olanu, Bujoreni, Glăvile, Dănicei, Bunești, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 16:00 - 23 ianuarie, ora 20:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

 • 257.814 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team