Participare de succes la Școala de leadership a ISP

Institutul de Studii Populare (ISP), alături de fundația Hanns Seidel (HSS), a organizat la Bran, în weekendul 19-21 aprilie 2013, prima ediție a Școlii de leadership politic, un proiect demarat anul acesta și care va beneficia de încă o ediție în această toamnă.

Evenimentul a vizat ca participanții să fie actuali și viitori lideri ai Partidului Democrat Liberal care intenționează să își continue cariera candidând la următoarele alegeri.

La cursurile organizate de ISP și HSS în acest weekend au fost prezenți europarlamentari, aleși locali, consilieri județeni, președinți de organizații ai PDL, dar și membri care nu au în prezent funcții, dar reprezintă o forță în organizația în care activează.

În prima zi de curs, participanții au învățat despre modul în care se poate identifica un lider politic, care este diferența dintre un lider adevărat și unul artificial, care sunt calitățile unui lider politic și cum își pot ei înșiși dezvolta propria personalitate. Cursul a fost susținut de un specialist în dezvoltare personală și de carieră, de profesie psiholog. După-amiaza, un trainer specializat în comunicare de leadership a făcut o analiză a tipurilor de comunicatori politici, preluând exemple concrete, și a inițiat cursanții în tehnica discursului în public pe care liderul politic trebuie să o stăpânească la perfecțiune.

A doua zi a fost dedicată unui discurs emoționant susținut de un adevărat lider al PDL, domnul profesor doctor Corneliu Burada, întrebărilor și răspunsurilor participanților, dar și festivității de premiere. Cursanții au ales, din rândul lor, în baza unui test, doi lideri care vor beneficia de o analiză Hogan a personalității lor politice și de o sesiune de consiliere de carieră. Câștigătorii au fost Oana Toma (președintele organizației de femei PDL Giurgiu) și Ciprian Prisăcaru (actual viceprimar PDL al municipiului Târgoviște).

Cursul de leadership de la Bran organizat de ISP și HSS a fost un succes și o confirmare a faptului că PDL are resursa umană necesară să revină la putere. Este nevoie doar de atenție acordată acestor oameni, iar Institutul de Studii Populare nu va pregeta nicio secundă în a continua și diversifica aceste tipuri de evenimente.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.