Partidul lui Dodon, primul în preferinţele alegătorilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor, formaţiunea preşedintelui moldovean Igor Dodon, se situează pe primul loc în preferinţele de vot înainte de alegerile legislative din Republica Moldova din 24 februarie, la mare distanţă de partidul clasat pe al doilea loc, potrivit unui nou sondaj de opinie.

Un nou sondaj realizat de Institutul Republican Internaţional din SUA arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativul de la Chişinău ar intra patru partide, informează Publika.md.

 

Potrivit sondajului, pentru Partidul Socialiştilor şi-ar da votul cei mai mulţi alegători, 39%, ceva mai mulţi faţă de datele prezentate în toamna anului trecut de acelaşi institut, în timp ce la mare distanţă pe locul doi s-ar clasa Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, cu 14%, înregistrând o creştere cu două puncte procentuale în doar câteva luni.

La mică distanţă de PDM se află Partidul „Acţiune şi Solidaritate” (PAS), condus de Maia Sandu, cu 13% din sufragii, înregistrând o uşoară creştere, după ce toamna trecută a înregistrat un declin.

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.