Partidul Verde (Maramureş) schimbă faţa municipiului Baia Mare

În urma presiunilor mediatice şi a protestelor efectuate în Baia Mare  de catre  Partidul Verde din Maramureş, dar mai ales a protocolului semnat de organizaţia judeţeană în 2012,  Consiliul Local şi Primarul municipiului au decis schimbarea planului urbanistic zonal (PUZ) din arealul în care funcţiona  înteprinderea ROMALTYN. Această companie avea ca obiect de activitate extragerea din compozitele sterile a metalelor nobile , aur şi argint, prin cianurare, a destinaţiei de zonă industriala în zonă de locuit şi comerţ.

Prin această Hotărâre a Consiliului Local Municipal Baia Mare sunt blocate autorizaţiile de funcţionare a acestui combinat al morţii.

Ca alternativă economico-ştiinţifică Partidul Verde a pus la dispoziţia investitorilor metoda de extragere a metalelor nobile fără cianurare, prin extragerea cu tiosulfat de sodiu, metodă despre care am facut vorbire la majoritatea întrunirilor politice ale partidului. Această metodă a fost acceptată ca soluţie unică de funcţionare, în caz contrar urmând relocarea întregilor instalaţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.