Pasagerii Samoa Air din Noua Zeelandă, taxați în funcție de greutatea corporală

Compania aeriană Samoa Air din Noua Zeelandă a hotărât să își taxeze clienții în funcție de greutatea corporală, după ce, cu puțin timp în urmă, a pus taxe pentru laptopuri și bagaje de mână, informează The Wall Street Journal.

Persoanele care zboară cu liniile aeriene Samoa Air până la vecinii din Samoa Americană sunt nevoite să plătească 92 de cenți pe kilogram, pentru fiecare zbor. Această decizie a venit după ce, în urma unui studiu, Organizația Mondială a Sănătății a arătat că 55,5% din populația de peste 20 de ani a țării este supraponderală.

Reprezentanții companiei aeriene au declarat că problema greutății este una din principalele îngrijorări ale Samoa Air, întrucât compania are o flotă de avioane de dimensiuni reduse, de 3 până la 10 locuri. Potrivit acestora, un pasager supraponderal ar reduce drastic capacitatea avionului, iar acest lucru afectează veniturile companiei.

”Este un sistem de plată bazat pe greutate și nu avem de gând să îl schimbăm. Suntem ca niște negustori, vindem la cantitate. Dar odată cu greutatea vine și responsabilitatea de a așeza pasagerul comfortabil” a declarat Chris Langton, CEO Samoa Air.

Pasagerii care își cumpără bilet la Samoa Air sunt rugați să declare atât greutatea corporală, cât și cea a bagajului, înainte de a li se spune prețul biletului. Conform site-ului companiei, pasagerii nu pot să mintă în legătură cu greutatea lor deoarece vor fi cântăriți înainte de îmbarcare.

Această măsură a stârnit reacții contradictorii, mulți oameni acuzând compania de discriminare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.