Paste făinoase cu până la 5g de sare pe 100g de produs
InfoCons a analizat recent 95 produse tip paste fainoase, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 10 producatori/ furnizori /distribuitori: Sammills Distribution SRL, Parmafood Group Distribution SRL, Pangram SA, Serpico Trading SRL, Romco SRL, Econatura Life Concept SRL, MP Baneasa Paste SA, Maresi Foodbroker SRL, Kitchen Food Services SRL, Herba Ricemills Rom SRL.
Pastele fainoase sunt cunoscute sub diferite denumiri, depinzand de marime, forma si zona geografica, dar dintre cele mai renumite enumeram:
Bucatini | Spaghetti | Pipe Rigate Tricolore |
Capellini | Fettucine | Cannelloni |
Fusilli | Vermicelli | Taitei cuiburi |
Mezze penne | Conchiglioni | Fidea |
Pappardelle | Taitei lungi | Macaroni |
Penne rigate | Lasagne | Cornetti Rigati |
Tagliatelle | Ravioli | Basme |
Spahettoni | Taitei lati | Melci spiralati |
Farfalle |
In ceea ce priveste numarul de E-uri continute de produsele ce au facut obiectul studiului, 97.9% nu prezintă aditivi alimentari, 1.05% din produsele analizate contin 2 E-uri și 1.05% din produsele analizate contin 3 E-uri.
Toate produsele ce fac prezentul studiu au mentionat gramajul/cantitatea
90.52 % din produsele analizate au mentionata pe eticheta valoarea energetica cuprinsa intre 115 – 378 kcal per 100 gr.
Carbohidratii sunt mentionati pe etichetele a 90.52 % din produsele analizate si au valoarea cuprinsa intre 21.8 gr per 100 gr si 76.3 g per 100 gr.
Continutul de sare este mentionat in cazul a 67.36 % din produsele analizate, cu valoarea cuprinsa intre 0.002 gr si 5 gr.
68.42 % din produsele analizate au mentionat pe eticheta continutul de alergeni.
Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.