Paste făinoase cu până la 5g de sare pe 100g de produs

InfoCons a analizat recent 95 produse tip paste fainoase, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 10 producatori/ furnizori /distribuitori: Sammills Distribution SRLParmafood Group Distribution SRLPangram SASerpico Trading SRLRomco SRLEconatura Life Concept SRLMP Baneasa Paste SAMaresi Foodbroker SRLKitchen Food Services SRLHerba Ricemills Rom SRL.

Pastele fainoase sunt cunoscute sub diferite denumiri, depinzand de marime, forma si zona geografica, dar dintre cele mai renumite enumeram:

Bucatini Spaghetti Pipe Rigate Tricolore
Capellini Fettucine Cannelloni
Fusilli Vermicelli Taitei cuiburi
Mezze penne Conchiglioni Fidea
Pappardelle Taitei lungi Macaroni
Penne rigate Lasagne Cornetti Rigati
Tagliatelle Ravioli Basme
Spahettoni Taitei lati Melci spiralati
Farfalle    

In ceea ce priveste numarul de E-uri continute de produsele ce au facut obiectul studiului, 97.9% nu prezintă aditivi alimentari, 1.05% din produsele analizate contin 2 E-uri și 1.05% din produsele analizate contin 3 E-uri.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au mentionat gramajul/cantitatea pe eticheta, acesta variaza incepand cu 122 gr produs pana la 500 gr produs.

90.52 % din produsele analizate au mentionata pe eticheta valoarea energetica cuprinsa intre 115 – 378 kcal per 100 gr.

Carbohidratii sunt mentionati pe etichetele a 90.52 % din produsele analizate si au valoarea cuprinsa intre 21.8 gr per 100 gr si 76.3 g per 100 gr.

Continutul de sare este mentionat in cazul a 67.36 % din produsele analizate, cu valoarea cuprinsa intre 0.002 gr si 5 gr.

68.42 % din produsele analizate au mentionat pe eticheta continutul de alergeni.

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.