Patronul unui local oferă hrană gratis pentru nevoiașii din Budapesta

În mijlocul pandemiei și a unei crize care a lovit piața muncii din Ungaria, în capitala Budapesta există un local care oferă tuturor celor care au dificultăți mâncare gratis și pachete cu alimente, relatează Radio Free Europe.

Proprietarul restaurantului, Norbert Bango, a închis localul în luna martie a anului trecut, apoi a decis să vină în ajutorul celor cărora le este la fel de greu cum îi este și lui.

După a treia sesiune de oferit hrană gratis, era atât de multă lume la noi, atât de multe familii cu copii, încât am decis ca orice s-ar întâmpla să continuu cu acest demers, chiar dacă aș fi nevoit să vând ceva din casă”, povestește Bango.

Proprietarul localului și soția sa, Vivien, oferă gratis mâncare caldă și pungi cu alimente. Coada la restaurantul din Budapesta se întinde deseori pe sute de metri.

Suntem singura unitate din centrul Budapestei care face așa ceva. Suntem foarte mândri de gestul nostru. Nu primim ajutor decât din partea unor firme și a unor persoane private, nicidecum de la autorități locale sau centrale”, spune Vivien Bango.

Foarte multe dintre persoanele care beneficiază de ajutorul soților Bango nu au nicio sursă de venit.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.