Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Paul Ichim, senator PNL: Mi-a fost teamă mereu de oamenii care cred că dețin adevărul absolut

Publicat: duminică, 13 octombrie 2013

Vă prezentăm comunicatul de presă remis redacţiei Ultima Oră de către senatorul PNL Paul Ichim cu privire la recentele evenimente cauzate de retragerea din cabinetul Ponta a ministrului Economiei Varujan Vosganian:

„Cred că este de datoria mea să explic, cel puțin celor care m-au ales, care a fost rațiunea pentru care am abordat o poziție de susținere a ministrului Economiei, Varujan Vosganian.
În primul rând, cetățenii ar trebui să cunoască modul în care s-au derulat evenimentele pentru care ministrul Vosganian a fost acuzat. În fapt, este vorba despre o hotărâre de Guvern aprobată într-o ședință în plenul Executivului și care mai apoi a fost aprobată de Parlament, purtând viza de legalitate a Ministerului Justiției și promulgată ulterior de președintele Traian Băsescu.
Scopul hotărârii a fost protejarea a 6.000 de locuri de muncă, nu doar angajații de la combinatul patronat de Ioan Niculae. Efectele hotărârii s-au regăsit în prețul îngrășămintelor și mai apoi în subvenționarea agriculturii, lucru subliniat și de către Dacian Cioloș, ministru al Agriculturii la acea vreme.
Revenind la acuzele aduse ministrului Vosganian pot spune că, din câte știu, Uniunea Europeană face distincție între deciziile politice luate de Guvern și faptele incriminate de Codul Penal. Ca atare, observ că parchetul nu are competență în această speță. Pe de altă parte, nu-ți trebuie studii juridice pentru a observa că persoana care a avizat pentru legalitate hotărârea de Guvern și cea care reprezintă actul în baza căruia este incriminat ministrul Vosganian este aceeași care acum este procurorul de caz, deci acuzatorul.
Consider, așadar, că este de datoria mea să explic faptul că votul dat în cazul solicitării Parchetului reprezintă în esență atitudinea mea în fața unei situații care sună un pic a abuz. De-a lungul timpului au dispărut multe, inclusiv ramuri din economie și o flotă comercială, și nimeni nu a fost tras la răspundere. Prin acțiunea sa, ministrul Vosganian nu a creat șomeri și nici nu a generat cazuri care aveau nevoie de ajutor social. Poate că, fiind implicat în diverse strategii economice și de privatizare a deranjat ceva interese.
Întotdeauna am apreciat că, în luarea unor decizii, trebuie să iei atitudini de bun simț, care se vor dovedi în timp, fără echivoc, a fi corecte.
Nu am votat pentru o persoană anume, nu pentru o colegialitate de partid, ci pentru că așa am considerat că este corect.
Față de inconsecvența declarativă a unor personaje politice, care azi spun că demisia ministrului a fost o dovadă de bun simț și corectă, ca a doua zi să susțină că același ministru este un mare laș, am o anumită părere.
În fața evidenței votului zdrobitor din Senat, pronunțat de senatori din tot spectrul politic, inclusiv din Opoziție, refuz să accept că Parlamentul este alcătuit din oameni neinstruiți, fără discernământ etic și chiar juridic.
Închei explicarea gestului meu prin faptul că datorită profesiei mele mi-a fost teamă mereu de oamenii care cred că dețin adevărul absolut pentru că frizează dezechilibre de percepție.”

Note Varujan Vosganian

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16465

Publicat de la data oct. 13 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iunie 2019, 22:57
 

N
Noros
25°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 73%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 17 iunie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
20°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22 Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor și hărții Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22Fenomene vizate: […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 16 iunie, ora 22 – 17 iunie, ora 12 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 2ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 16 […]

Loto

Horoscop

  • 215.227 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team