Paza Cetăţii Deva adjudecată de o companie privată la costuri mai mici decât Poliţia Locală

Paza Cetăţii Deva va fi asigurată de o companie privată care a câştigat selecţia organizată de Primăria Deva în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la un tarif mai mic cu 24% decât costurile Poliţiei Locale, a anunţat, marţi, primarul municipiului, Florin Oancea.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de socializare, Primăria Deva va achita firmei private de pază un tarif de 31.620 lei pe lună, în timp ce costurile Poliţiei Locale Deva pentru acelaşi serviciu ar fi fost de 41.805 lei, lunar.

„În plus, prin contractul încheiat (…), firma de pază răspunde patrimonial pentru eventualele distrugeri ale mijloacelor fixe de pe Cetate, lucru pe care Poliţia Locală nu-l asigura”, precizează edilul.

În urmă cu o săptămână, Cetatea Deva rămânea fără pază la poarta de intrare şi pe aleile din incintă, autorităţile locale anunţând atunci că vor căuta o soluţie pentru a debloca situaţia.

Viceprimarul oraşului, Răzvan Mareş, afirma, într-o şedinţă a Consiliului Local Deva, că, din lipsa pazei, în perimetrul Cetăţii s-ar fi intrat cu ATV-urile şi că s-au produs distrugeri.

„Se intră în zonă cu ATV-urile – am fotografii cu distrugeri în perimetrul cetăţii, ceea ce este foarte grav”, spunea Mareş.

Primăria Deva are obligaţia de a asigura serviciul de pază al Cetăţii Deva pentru o perioadă de cinci ani, în conformitate cu prevederile din proiectul de reabilitare al monumentului istoric, lucrare finanţată din fonduri europene.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.