Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Paza Cetăţii Deva adjudecată de o companie privată la costuri mai mici decât Poliţia Locală

Paza Cetăţii Deva va fi asigurată de o companie privată care a câştigat selecţia organizată de Primăria Deva în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la un tarif mai mic cu 24% decât costurile Poliţiei Locale, a anunţat, marţi, primarul municipiului, Florin Oancea.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de socializare, Primăria Deva va achita firmei private de pază un tarif de 31.620 lei pe lună, în timp ce costurile Poliţiei Locale Deva pentru acelaşi serviciu ar fi fost de 41.805 lei, lunar.

„În plus, prin contractul încheiat (…), firma de pază răspunde patrimonial pentru eventualele distrugeri ale mijloacelor fixe de pe Cetate, lucru pe care Poliţia Locală nu-l asigura”, precizează edilul.

În urmă cu o săptămână, Cetatea Deva rămânea fără pază la poarta de intrare şi pe aleile din incintă, autorităţile locale anunţând atunci că vor căuta o soluţie pentru a debloca situaţia.

Viceprimarul oraşului, Răzvan Mareş, afirma, într-o şedinţă a Consiliului Local Deva, că, din lipsa pazei, în perimetrul Cetăţii s-ar fi intrat cu ATV-urile şi că s-au produs distrugeri.

„Se intră în zonă cu ATV-urile – am fotografii cu distrugeri în perimetrul cetăţii, ceea ce este foarte grav”, spunea Mareş.

Primăria Deva are obligaţia de a asigura serviciul de pază al Cetăţii Deva pentru o perioadă de cinci ani, în conformitate cu prevederile din proiectul de reabilitare al monumentului istoric, lucrare finanţată din fonduri europene.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=95944

Publicat de la data Apr 10 2018. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-04-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:20 si 09:30 In zona : Județul Sălaj: Crasna, Sâg, Valcău de Jos, Almașu, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Buciumi, Bănișor, Cizer, Cuzăplac, Fildu de Jos, Agrij; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale […]

24 aprilie 2018, 9:33
 

V
Soare
17°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:18
Apus: 20:11
Prognoza 25 aprilie 2018
Zi
 

SE
Parţial însorit
28°C
Vânt: 7 km/h SE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

SV
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 89.920 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team